Nyföretagarcentrum ger företag bra start

Gratis rådgivning för att underlätta för nya företagare är kärnan i Nyföretagarcentrums verksamhet. Ett starkt nätverk av partners är nyckeln som gör det möjligt.

Henrik Olsson klev in som verksamhetsansvarig för Nyföretagarcentrum i Möckelnregionen i februari i år, och trivs kanonbra i rollen.
– Det är helt otroligt, säger han, man blir glad av att se all kreativitet som finns, alla bra idéer som kommer generera bra företag.

Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning för dig som startar eget företag. Tanken är att man som företagare ska få en bra start och kontakter kring exempelvis bank, redovisning, försäkringar eller vad just du behöver.
– De som går via oss har mycket större chans att överleva med sitt företag, berättar Henrik Olsson. Av de som gått genom Nyföretagarcentrum är det bara en procent av företagen som inte finns kvar efter tre år.

Henrik betonar vikten av de partners man har, både i näringslivet och i kommunerna. De bidrar med både resurser, nätverk och kunskap.
– De är jätteviktiga, det är tack vare dem vi kan driva det här.

Under året som gått har mycket av Nyföretagarcentrums aktiviteter varit digitala, och Henrik ser fram emot att få komma ut och träffa folk igen.
– Den stora förhoppningen är att allt ska komma igång igen så vi kan komma ut och hitta nya arenor för att träffa nyföretagare och partners. Vi vill fånga upp alla som går i tankarna att starta eget.

Text & foto: Nicklas Remmegård