Förläggare Sten Slottner.

Förläggare ser fram mot bokfestival

19-20 november är det, som Mnytt tidigare rapporterat, dags för Värmlands bokfestival. Förläggaren Sten Slottner ser fram mot mässan och de spännande böcker som kommer ut på förlaget framöver.

Bokförlaget Norlén & Slottner kommer även i år att vara på plats på mässan på Nöjesfabriken i Karlstad. Denna gång i Kleynes Antikvariats monter.
– Det är roligt att man låter författarna exponera sina böcker och möta en publik, säger Sten Slottner, det är viktigt eftersom det är svårt som författare att nå ut idag.

Under hösten är Norlén & Slottner aktuella med en bok om Ekshäradsdialekten som fått en del uppmärksamhet, och fått tryckas i en andra upplaga.
– Det kanske kan uppfattas märkligt att den ges ut av en smålänning, säger Sten med ett skratt.

Man har också flera aktuella böcker av värmländska författare, och har många intressanta böcker på gång framöver. Bland annat Med järnhand ska vi driva mänskligheten mot lyckan av Alicia Stenfors, en skildring av vardagslivet i Sovjetunionen från 1921 till början av 90-talet.
– Det är en helt fascinerande historia om en mor och en dotter och deras liv.

Han lyfter också fram att det arbetas på en uppföljare till den uppmärksammade De som aldrig kom hem – årets flygbok samt årets bok om svensk historia 2020 – som handlade om flygvapnets förolyckade flygare 

under åren 1946-1989. Den nya boken kommer att fokusera på åren från flygvapnets barndom till 1945. 

Sten nämner även Sture Gustafsons Roparna. Roparna var en väckelserörelse aktiv i våra trakter, och författaren har själv en anfader som var ropare.

Sten berättar att han har en ambition att trappa ned, men medger att det går sisådär med det.
– Det här är ett fantastiskt roligt jobb, så det är svårt att sluta, ler han.

Text & foto: Nicklas Remmegård