Tony Ring och Johan Granqvist

Motorsportveckan tillbaka 2022

Efter ett par års coronapaus återkommer Karlskoga Motorsportvecka av allt att döma sommaren 2022. 15-19 juni är datumen att pricka in i kalendern.

– Vi ska se till att det blir folkfest på stan, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande.

Pandemin kom högst olägligt för Motorsportveckan. 2020 hade förlaget Albinsson & Sjöberg, som utöver att ge ut en rad motortidningar även arrangerar stora motormässor och andra event kopplat till motorsport, tagit över arrangörskapet och hade stora planer för veckan.

– 2020 hade kunnat bli all time high, säger Tony Ring. Albinson & Sjöberg har eventkunskap och en extrem plattform med olika publikationer och hade varit en himla bra partner på det sätter också.

Istället blev det två års ofrivilligt uppehåll, men nu är Motorsportveckan alltså tillbaka igen.

– Det är vår ambition är att köra Motorsportveckan från nästa år, säger Tony Ring och lägger till brasklappen att man inte vet idag hur covidsituationen kommer utvecklas och att man givetvis får anpassa sig utifrån det.

– Vi kör Motorsportveckan efter de förutsättningar vi kan skapa själva, och tror det är bra att ta det här året för att få upp alla rutiner för att sedan sikta på att 2023 blir som det var tänkt 2020, fortsätter han.

Som en av projektledarna kommer Johan Granqvist ansvara för de motorrelaterade bitarna av evenemanget.

– Jag har varit med i det här i några år och kommer jobba en del av min tid på Karlskoga Kommun med Motorsportveckan, berättar han.

Arbetet har precis satt igång, och Johan understryker att man kommer återkomma med fler detaljer om programmet längre fram. Till en början handlar det om att titta på kalendern, prata med föreningar och specialförbund, helt enkelt se vilka tävlingar som kommer genomföras och vad som är möjligt att få till.

– Vi har som ambition att får vi inte till en tävling i en viss sport så vill vi ha en uppvisning.

Vissa bitar man siktar på att ha med kan de dock nämna redan nu. Omistliga klassiker som velodromloppet och StreetFreaks bilutställning vid näset, att det kommer bli någonting på Arena Flyget.

– Och cruising ta mig sjutton varje dag, säger Tony med ett skratt.

Motorsportveckan är dock inte bara motor, det utlovas både livemusik och kringarrangemang. Som besökare ska man inte enbart vara passiv utan kunna ta del av olika typer av aktiviteter. Ingenting är klart kring scenprogrammet konstaterar Johan och Tony, men musik blir det.

– Det ska bli en festlig vecka med motor, musik och mat, menar Johan.

– Vi ska se till att det bli folkfest på stan, fyller Tony i. Det ska bli kul att få tillbaka det här.

Han menar att sommaren har alla förutsättningar för att bli något alldeles extra och räknar upp en rad evenemang som återkommer under den förhoppningsvis första pandemifria sommaren sedan 2019.

– Det kan bli en fantastisk sommar.

Text och foto: Nicklas Remmegård