Dags för höstmarknad i Degerfors

Fredag 29 och lördag 30 oktober är det dags för Oktoberfest i Degerfors. Marknadsknallar längs hela medborgargatan och tivoli på torget ihop med en lovande väderprognos borgar för en efterlängtad folkfest.

Det blir den första marknaden efter pandemin, och det är en marknadsgeneral som är märkbart glad över att äntligen kunna bjuda in till marknad igen vi pratar med.

– Det känns jättekul, säger Pierre Barsoma, jag pratade nyss med en knalle och han var jätteglad över att få komma igång igen.

När den traditionella marknaden i augusti ställdes in till följd av de då rådande restriktionerna valde man att istället arrangera en marknad i oktober förutsatt att läget tillät, och nu är det alltså dags. Pierre Barsoma ser fram emot helgen och berättar att det varit positiva reaktioner både från knallar och allmänhet. Ryktet har spridit sig, och Pierre har hört ryktas om långväga besökare som redan planerat att komma till Degerfors för marknadens skull.

Utbudet är brett. Ett 80-tal knallar som erbjuder allt man kan önska sig av en riktig höstmarknad.

– Allt från kött till grönsaker, utlovar Pierre Barsoma, det är kul att vi har fått till ett så brett utbud.

Han är förväntansfull och tror på mycket folk, bra stämning och goda affärer för både besökare och knallar. Medborgargatan kommer fyllas med folk, hoppas han. – Vädret verkar vara med oss, då tror jag på invasion.

Text: Nicklas Remmegård