Robin Martinez visar upp utbudet av värmepumpar.

Nu är det pumpsäsong

När kylan kryper sig på är en luftvärmepump ett effektivt och behagligt sätt att värma hemmet. Hos Elon Ljudfabriken, med ett brett utbud av luftvärmepumpar, märker man att hösten är på ingång.
– Nu är det pumpsäsong, säger butikschef Robin Martinez.

Robin Martinez berättar att både utbudet och kunskapen om luftvärmepumpar breddats sedan man blev en Elonbutik. Idag har man ett femtontal olika pumpar i sortimentet, anpassade för såväl året runt-boenden som fritidshus.
– Det är roligt att det kommer in mer smarta funktioner i pumparna som gör dem effektivare, säger Robin, och tillägger att det också börjat komma pumpar med design som smälter bättre in i hemmet än den vita klump som länge varit standard.

Luftvärmepumpen har två stora fördelar, ekonomi och komfort.
– Även de som har en bra ekonomisk lösning för värme ser fördelar med att kunna få kyla och att det blir en jämn uppvärmning, säger Robin. Den stora kategorin kunder som köper en pump är dock de som tidigare använt direktverkande el, där finns stora ekonomiska fördelar och pumpen betalar sig självt inom ett år.

Han ser det som en styrka att man erbjuder ett kostnadsfritt hembesök av en värmepumpstekniker som tittar på vad som passar hos kunden, var man vill att pumpen ska sitta och för att se så varje kund får rätt pump utifrån sina behov.

Man har två utbildade tekniker som åker runt och installerar pumpar löpande. Då inte bara i Karlskogatrakten utan man jobbar i hela Mellansverige.
– Vi räds inte för att åka en bit, säger han, generellt sträcker sig vårt arbetsområde från Charlottenberg till Gnesta.

Det är nu ett år sedan Ljudfabriken flyttade in i lokalen på skolgärdet, och här trivs man bra.
– Vi har ett större utbud än tidigare och det märks, vi har haft många fler besökare. Det är kul att de som bor  i Karlskoga med omnejd hittar hit.

Text & foto: Nicklas Remmegård