Representanter från Releasy Customer Management och Karlskoga kommun gläds åt nyetableringen.

Nyetablering skapar arbetstillfällen i Karlskoga

Releasy Customer Management, med verksamhet på fem orter etablerar sig nu i Karlskoga. Företaget, som är en outsourcingpartner inom kundservice som tar hand om sina uppdragsgivares kundservice och försäljning i alla kanaler, kommer i ett första skede rekrytera ett trettiotal medarbetare på orten.

– Vi tror att det finns ett bra rekryteringsunderlag både när det gäller ledare och medarbetare, Säger Johan Frodell, VD på Releasy, i ett pressmeddelande.

Att etablera sig på en ny ort är nödvändigt då produktionskapacitet och rekryteringsunderlag på befintliga orter inte räcker till takt med att volymer ökar med befintliga och nya uppdragsgivare.

– Valet föll på Karlskoga av flera anledningar. Det finns en lång historik och otroligt stor kompetens inom outsourcad kundservice i Karlskoga, menar Johan Frodell.

Johan Frodell har själv erfarenhet av att arbeta inom kundservice i just den lokal man nu kommer starta i. Ett vikariat på Transcom sommaren 2004 blev hans väg in i branschen. Sommarjobbet utvecklades snabbt till något annat. Han blev gruppchef, därefter Management Trainee och sista året som Riskchef och Operativ chef på Transcom CMS. Under tiden som gruppchef arbetade han under Anders Johansson, som nu rekryteras till Releasy.

– För att en nyetablering ska bli bra är det helt avgörande att ha rätt personer på plats från början. Därför är vi mycket glada att Anders Johansson, en Karlskoging med över 20 års erfarenhet inom outsourcad kundservice, kommer att axla rollen som platschef.

Anders Johansson berättar i pressmeddelandet att man siktar på att ha minst 30 medarbetare på plats som  påbörjar utbildning under november och december, för att därefter utöka successivt efter årsskiftet. Rekryteringen planeras påbörjas inom kort.

Det finns goda möjligheter att växa i befintliga lokaler och det är egentligen rekryteringsunderlaget i Karlskoga med omnejd som sätter begränsningen. Jag är supertaggad inför den här möjligheten, att göra något riktigt bra i Karlskoga och skapa en långsiktig välmående verksamhet.

– Releasy har de senaste åren haft en stark tillväxt och har idag cirka 1300 anställda, och en tjugotal kunder inom branscher som telekom, media, e-handel, resor och offentlig verksamhet. – Jag har följt bolagets utveckling från sidan, i form av branschkollega, senaste åren och har imponerats av deras utveckling. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Releasy och göra något riktigt bra tillsammans i Karlskoga, säger Anders Johansson.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Releasy Customer Management