Mycket på gång på Degernäs Herrgård

I våras tog Camilla Hammarbäck över driften av Degernäs Herrgård. När hon nu börjar bli varm i kläderna kan hon blicka tillbaka på en lyckad sommar och ser fram emot en händelserik höst.

– Vi har hunnit mycket på kort tid, säger Camilla, det har varit en bra start.
Sedan hon tog över har det byggts en stor veranda där gästerna kan njuta av kvällssolen, under sommaren har man haft en del musikevenemang i coronasäker skala och numer kan du även besöka Degernäs för en fika eller en glass då man utökat verksamheten med café.

När vi pratas vid har man just genomfört sin första motorträff, en premiär som blev välbesökt.
– Det var jättemycket folk.

Motorträffarna kommer man fortsätta med, därtill kommer det under hösten arrangeras några temakvällar, du kommer att kunna äta herrgårdsmiddag och söndagsmiddag med familjen, på fredagarna har man After Work, då och då kan hända att det dyker upp en trubadur som drar några låtar. Lite längre fram blir det givetvis julbord, och det kommer satsas på att erbjuda herrgården som festlokal. För första gången på många år kommer man utöver att hålla öppet dagtid alla dagar i veckan också ha kvällsservering med á la carte.

Det finns idéer och planer på evenemang och hur verksamheten ska utvecklas ytterligare, bland annat nämner Camilla att förhoppningen är ett nära samarbete med både campingen och golfbanan, för att på sikt kunna genomföra gemensamma evenemang och dra nytta av varandra.
– Folk drar folk, säger hon, vi vill få de besökare som kommer utifrån att stanna i Degerfors. 
– Och så hoppas jag att kommunen kan få till en bra båtbrygga. Det finns mycket båtar i Möckeln och det har varit efterfrågat att kunna lägga till för att komma upp och ta en fika eller en bit mat.

Text & foto: Nicklas Remmegård