Snart dags för Bondens Dag

Grönsaker, rotfrukter, viltkött, fårskinn och mycket mer. Närodlat och lokalproducerat är melodin när Bondens Dag går av stapeln på Kulturcentrum Berget i Degerfors.

Bondens Dag är det första större evenemang som anordnas på Berget sedan coronaviruset drog in och stängde ner allt. Lördag 11 september är det dags, med fokus på mathantverk och småskalighet dukar ett tjugotal lokala producenter fram sina produkter för försäljning. Här kommer du hitta viltkött och närodlade grönsaker likväl som blommor och fårskinn, allt som ska finnas på en riktig marknad.

Därutöver håller givetvis Bergets alla andra verksamheter öppet, såsom caféet och alla de butiker och bodar som håller till i de pittoreska längorna. För barnen anordnas exempelvis ponnyridning, och det kommer finnas extra djur att hälsa på utöver de som vanligtvis finns i djurhagarna. Dessutom kommer en alldeles äkta luffare med dragspel dyka upp för äventyr i Rasmus på luffens anda.

Evenemanget följer alla restriktioner och rekommendationer för att undvika trängsel och smittspridning. 

Försäljningen av det närodlade sker utomhus med coronasäkra avstånd, och de verksamheter som håller till inomhus erbjuder handsprit och ser till att alla håller det avstånd som krävs för att alla ska känna sig trygga.

Bergets Kulturförening låter meddela att alla som finns på Berget ser fram emot den här dagen, och att efter två somrar utan evenemang äntligen få bjuda in till en efterlängtad skördefest. Det knyter ihop säcken på en säsong med mycket folk på Berget, och tar sommaren i mål.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Kulturcentrum Berget