Britt-Marie Room-Östberg med Elisabet Dammyr som hela sommaren varit alla turister behjälpliga med information om sevärdheter i närområdet.

Bra sommar efter flytt

Många frågor om Sveafallen och stort intresse för barnaktiviteterna. När Turistbyrån i Degerfors sammanfattar sin första sommar på Berget kan man se tillbaka på en fin sommar med många besökare.

I mars i år flyttade Degerfors turistbyrå till nya lokaler på Berget. När nu hösten så sakta närmar sig kan man således summera sin första sommar vid det nya läget.

– Det har varit en bra sommar, säger Britt-Marie Room Östberg, även om det är svårt att jämföra siffror nu när vi haft två pandemisomrar som påverkat.

Hon konstaterar att de flesta besökarna har varit svenskar varav många från närområdet, men att det jämfört med i fjol varit fler tyskar och norrmän som hittat till Degerfors i och med att gränser öppnats upp och restriktioner lättats.

Turistbyrån trivs bra på Berget, Britt-Marie menar att det är ett trevligt ställe att vara på med många glada och positiva människor. Under sommaren har man haft öppet varje dag, och många har kommit in när man varit på området.
– Det har varit mycket frågor om Sveafallen, men också Fasaskogen och våra andra naturreservat. Många vill ut i naturen eller ut och vandra.

Även sommarens barnaktiviteter har tilldragit sig stort intresse. Det har lockat mellan 10-50 barn varje dag, som mest 55. Totalt har över 500 barn deltagit under sommaren, vilket Britt-Marie beskriver som fantastiskt kul.

Under hösten och vintern planerar turistbyrån att hålla öppet under två eftermiddagar i veckan.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Marita Olén Widenberg