Hembygdssommar i Storfors

Efter förra årets evenemangstorka vågar och vill ett flertal hembygdsföreningar arrangera sammankomster i Storfors igen. 

Hembygdsgården Börjes ligger cirka fem kilometer öster om Storfors längs väg 237 mot Karlskoga. Här kan man till­bringa många timmar i naturen bland fina gamla byggnader, en hyttruin, damm och vattenfall.
Man kan också vandra en bit längs Åsjöleden. I år hålls marknadsdag på Börjes från kl 12 den 3 juli med knallar, servering, barnaktiviteter och bakluckeloppis. Söndag den 4 juli blir det historisk guidning med Nicke Larsson som berättar om livet i hyttan till teaterinslag, start cirka 12.30. 
Läs mer på www.hembygd/bjurtjarn.

I Lungsund håller hembygdsgården Berget öppet varje söndag klockan 14-16 med servering och liten loppis under perioden 27 juni till 8 augusti. Under samma period håller man även loppisen öppen på onsdagar klockan 17-19. Visning av hembygdsgården kan ske efter bokning. Hembygdsföreningen bjuder också in till grillkväll 2 juli, kolbullekväll 8 juli, allsångskväll med musikquiz 22 juli och hembygdsfest 14 augusti från kl 15. 
Läs mer på www.hembygd.se/lungsundshembygdsf-rening.

I Kväggeshyttan slår Bjurtjärns byalag upp portarna för loppis lördagen den 21 augusti och en kakfestival lördag den 28 augusti. 
Den 11 september arrangeras Bjurtjärnsloppet efter ett års uppehåll. 
På www.bya-lag.se finns mer information.

Text & foto: Eva Wiklund