Foto: Nina Simonen

Sista dansen i Lunedet – Camilla Hammarbäck tar över Degernäs herrgård

I Lunedet ser man sommaren an med tillförsikt. Man har utökat med fler båtplatser vid gästbryggan, blev nyligen utsedda till den 27:e bästa campingen i hela Sverige och ser redan nu ett stort uppsving i antalet besökare.

Under sommaren kommer man bjuda på lördagsmys med trubadurunderhållning på verandan, det kommer att bli livemusik med Värmlandspojkarna och Björn Rosenström och det finns planer på något lite mindre countryarrangemang.
– Allt blir i lite mindre skala i och med pandemin, säger Camilla Hammarbäck,
men att restriktionerna börjar lätta i takt med att allt fler vaccineras är självklart positivt.

Strax innan vårt besök står det klart att 2021 blir Camillas sista sommar på Lunedet, då Karlskoga kommun drivit igenom en avsevärd hyreshöjning.
Camilla är besviken på kommunen, som hon menar agerat märkligt. En marknadsmässig hyra slogs fast i en utredning för sex år sedan. Efter detta har Camilla själv gjort investeringar och tillbyggnader som bidragit till att höja omsättningen.
När en annan förvaltning tog över som hyresvärd gjordes en ny utredning, som kom fram till en betydligt högre hyra. Här blir det problematiskt då denna nya hyra, enligt Camilla, baseras på de investeringar hon själv gjort och den högre omsättning dessa investeringar lett till. Hon menar att det är som att din hyra höjs för att du själv renoverat ditt kök.
– Hade det varit kommunen som byggt hade det varit en sak, säger Camilla, men allt som tillkommit har vi byggt och betalat för själva. De kunde åtminstone väntat tills investeringarna hämtats hem.

Att det blir sista säsongen på Lunedet ska dock inte lägga sordin på sommaren. Man har öppet som vanligt, och som gäst kommer du inte att märka av den stundande nedläggningen.
– Vi kör på och ska göra det absolut bästa av den här sommaren. Det ska bli ett bra avslut gentemot våra kunder och gäster.
Ett avslut med flaggan i topp.

Text: Nicklas Remmegård. Foton: Lunedet

Camilla Hammarbäck tar över Degernäs herrgård

Stängs en dörr öppnas snart en annan sägs det ibland. Nu står det klart att Camilla Hammarbäck, som efter sommaren lämnar Lunedet, tar över Degernäs herrgård.

– De ringde och frågade om det fanns  intresse, säger hon, och på den vägen är det.
Sedan det blev klart att Camilla Hammarbäck tar över den anrika herrgården har det gått fort, och öppningen kommer ske inom kort.
– Vi öppnar så fort alla tillstånd är klara, säger hon, förmodligen redan efter midsommar.

Under sommaren kommer Camilla köra båda verksamheterna parallellt.

Hon medger att det kommer bli mycket att göra i sommar, men att det känns roligt att etablera sig på Degernäs och poängterar att hon har fantastisk personal som ställer upp och får det att funka.
Efter sommaren är tanken att flytta över mycket av den verksamhet man idag driver i Lunedet till Degernäs.
– Vi hoppas att gästerna följer med.

Text: Nicklas Remmegård