Restauranger & Caféer

Semestern är här! Unna dig, dina vänner och din familj något riktigt gott i sommar. Gör ett besök hos någon av alla de restauranger och caféer som finns runt omkring oss. Här kan du frossa i allt från kakor och fantastiska bakverk till flerrätters gourmetmåltid! 

Cornelis i Grythyttan
Hos oss på Cornelis i vackra Grythyttan njuter du av mat, dryck och musik i en unik miljö präglad av Cornelis
Vreeswijk och hans musik. Med inredning från Cornelismuseet i Stockholm finns bilder och minnen av skalden i varje vrå, och på tavlor längs staketet berättas historien om Cornelis liv och karriär.
På menyn finns rätter som Hönan Agdas Kycklingschnitzel, Brukspôjken och Cornelis Guldburgare, som du kan avnjuta på vår stora uteservering. 
I baren hittar du, helt i Cornelis anda, 99 sorters öl och 49 sorters rom. Självklart finns här också många alkoholfria alternativ.
Onsdag, fredag och lördag serveras lunch, med schnitzel varje fredag och rårakelördagar med fyra sorter rårakor att välja på.
Välkommen att ät, dricka och inspireras av den legendariske trubadurens tidlösa sånger!

Cornelis i Grythyttan, Torget 1 Grythyttan
Tel. 070 328 46 76
www.cornelisgrythyttan.se

Julins Backyard Barbecue
Autentisk Texas BBQ i Karlstad!
Köttdetaljer som Brisket, Pork belly, Ribs, Pulled pork, Korv, Kyckling mm röks på låga temperaturer under lång tid. Det rubbas, omhuldas, sprayas och lindas in – allt för det perfekta slutresultatet och den karaktäristiska smaken.
Vi vill få dig att känna att du befinner dig på en bakgård i amerikanska södern. Det luktar härligt rökt kött från vår smoker, du lyssnar på skön musik, tar en 
Frozen Margarita från vår container-bar och käkar BBQ i ljusslingornas sken.
Till oss är alla välkomna, kom själv eller ta med dig vännerna, barnen, släkten, grannen eller den du vill. 
Vi skall med värme och stolthet välkomna dig!/Julins

För öppettider och information, besök www.julinsbbq.se.
Östanvindsgatan 1, Karlstad. Tel. 054-454 06 50 smokehouse@julinsbbq.se
www.julinsbbq.se

Lakelodge
Hos Lakelodge njuter du av god mat och fantastisk utsikt över Våtsjön. På vår stora uteservering alldeles vid vattnet har du första parkett vid den magiska solnedgången.
I köket ligger fokus på vällagad husmanskost med råvaror av högsta kvalitet. Under sommaren kommer du kunna njuta av en lokalproducerad wallenbergare gjord på råvaror från småskaliga producenter i närområdet. På fredagar dukar vi fram till räkfrossa.
Här finns hotellrum med konferensmöjligheter och ställplatser för husvagn/husbil, och vi kan erbjuda en rad aktiviteter i de natursköna omgivningarna.
Välkommen!

Lakelodge. Villingsberg 380. Tel. 0586 – 77 00 70
www.lakelodgeresort.se

Daisuke
Med över tio års erfarenhet av restaurangbranschen erbjuder vi japansk och koreansk mat av högsta klass. Sushi, ramen, bibimbap, alla dina favoriträtter från det japanska och koreanska köket. All mat lagas från grunden helt utan halvfabrikat och genvägar, med färska och fräscha råvaror. Vår sushi görs med äkta japanska ingredienser och alltid färsk fisk för bästa smak av Japan, och våra ekologiska ägg och grönsaker kommer från lokala producenter. 
Du kan äta hos oss vid torget på vår härliga uteservering eller köpa med mat som takeaway, varför inte till en picknickkorg?
Varmt välkommen!
Vi har öppet Måndag – Torsdag 11-20. Fredag 11-21, Lördag 12-21, Söndag kl 12-20.
Lunch serveras Måndag – Fredag 11-14.

Daisuke sushi, Torget 6, Karlskoga.  
Tel. 0586 – 76 70 00

Café Lusthuset
I det gamla masugnsområdet Dalkarshyttan i Lindesberg, ligger en av Sveriges största handelsträdgårdar. I det före detta stallet byggt i sindersten, hittar du Café Lusthuset med eget bageri. 
Här serveras gott fika eller lättare lunch, bland annat våra omtyckta räksmörgåsar och pannkakor till barnen. Detta kan avnjutas ute på deras soliga terrass, inne i caféet eller på den inglasade verandan med utsikt mot rosengården. Allt vackert omgärdat av gamla renoverade vagnslider, spannmålsförråd och ladugård. 
Barnen har sysselsättning i djurgården och på lekplatsen. Ett givet mål för familjeutflykten. 

Öppet alla dagar. Vard 10-18. Lör-Sön 10-14.
Midsommar stängt. Vecka 31-32 stängt.

Plantmarknaden/Café Lusthuset
Svarttjärnsvägen 3, Lindesberg, Tel. 0581-101 75
www.plantmarknaden.com

Café Berget
Välkommen till vårt mysiga café på Kulturcentrum Berget. Ett underbart ställe att njuta av gofika i den vackra miljön. Här hittar du också hantverksbodar, konstnärsateljéer, syatéljeer, antik, kuriosa och loppis-
bodar, samt Sveafallen. För barnen finns Svingelskogen, djurhagar, lekplats mm. 
Vi har massor med gott fikabröd, smörgåsar och Kling glass. Du kan sitta ute, inne eller varför inte ta med matsäck när du vandrar i Sveafallen?
Hos oss kan du beställa tårtor, smörgåstårtor mm, även för avhämtning. Ring för mer information. 
Öppet: Måndag-Söndag kl. 9-18

Kulturcentrum Berget. Strömsnäsv 3, Degerfors. Tel. 0586-400 77
www.kulturcentrumberget.com

Lunedet Café Bergsmansgården
Lunedet Camping & Café – Karlskogas sommarparadis. Caféet är beläget i Bergsmansgården från 1600-talet, i caféet serveras mycket hembakat. I området finns minigolf, piratskepp, badplats, sluss, vandringsleder, handelsbod, restaurang och stugor.  
Här kan man tillbringa en hel dag och bara njuta av god mat och dryck eller bara vara. Lyssna på musik i trädgården vissa eftermiddagar under sommaren.
Vi serverar bl.a. lyxräkmackor med handskalade räkor. I Caféet – Bubblewafflewrap, Freakshakes/milkshakes, egentillverkad glass begränsad upplaga.
Öppet hela sommaren kl. 10.00 -20.00
Tisdagar hela sommaren: Motorträffar från kl. 17
Vi använder oss av appen ”Happy order” för beställning av mat och dryck och vi kommer ut till ditt bord med beställningen. Här har du också möjlighet till take away-mat. Fullständiga rättigheter.

Lunedet, Karlskoga. Tel. 0586-150 82
lunedet1@gmail.com • www.lunedet.se

Degernäs Café & Restaurang
Här bjuds gästerna på en unik herrgårdsmiljö, en rofylld plats, omgärdad av vacker natur och en golf-
bana vid sjön Möckelns södra strand. Här finns också möjlighet till golf, bad, fiske, camping och konferensmöjligheter. Restaurang med stor veranda och skyddande terrasstak vid regn och goa soffor, värmare och filtar om vädret inte vill vara med oss, samt utebar med loungeavdelning.
Perfekt för bröllopsfest, dop, minnesstund, konferens eller festliga tillfällen. 
Vi serverar lunch, á la carte, lyxräkmackor med handskalade räkor, hembakat och mjukglass mm.
Fullständiga rättigheter.
Vi använder oss av appen ”Happy order” så du kan göra din beställning av mat, dryck, fika, glass och vi kommer ut till ditt bord med beställningen, allt för att undvika köer och trängsel.

Degernäs Café & Restaurang
Degernäs Herrgård, Degerfors. 
Tel. 070-572 03 50. 

Ät, fika & må gott!