God mat och vackra vyer på mysiga Lakelodge

Vågskvalp och en flammande solnedgång rakt utanför den stora uteserveringen. Lakelodge är en bit västkust i skuggan av Kilsbergen.

Strax nedanför verandan kluckar vattnet mot stranden. Det är precis vid sluttampen av dagens lunchservering och vid borden sitter gäster och trivs i den solvarma junieftermiddagen.
– På kvällarna har vi världens finaste solnedgång här ute, säger Mikael Åhlén med en gest mot sjön.

Vid valborg nyöppnade han Lakelodge som varit stängt för renovering och ombyggnad över vintern. En hotelldel har byggts till, och man har byggt om restaurangen, bland annat har entrén flyttats för att förbättra flödet på lunchen.
Starten har varit över förväntan. Man har haft mycket gäster både dagtid och under kvällarna, och Mikael berättar att det varit full pott på samtliga recensioner från gäster.
– Det har varit otroligt bra respons, säger han, jag har aldrig varit med om något liknande.

Ambitionen är att bli ett utflyktsmål för alla inom 10-15 mil, dit det ska vara värt att åka för att koppla av och njuta av god mat och vackra vyer. Varje fredag dukar man fram till räkfrossa, vilket blivit väldigt uppskattat och välbesökt.

Även om fokus ligger på mat och dryck i en fantastisk miljö är Lakelodge mer än så. Man hyr ut både mountainbikes och kanoter för utflykter i den vackra naturen i omgivningarna, kan man köpa fiskekort och hyra en eka för fisketurer och senare under sommaren kommer en bastu byggas en bit ut i vattnet.

Tanken är att även fortsättningsvis utveckla verksamheten med olika typer av aktiviteter för både sommar och vinter. Lakelodge ska inte bara vara ett utflyktsmål på sommaren utan tanken är att man ska kunna komma hit och må gott oavsett årstid.
I junisolen på verandan  känns vintern avlägsen, men Mikael berättar att man kommer att kunna använda uteserveringen långt in på hösten. Glasräcket kan skjutas upp för att sluta tätt mot markisen, och vid behov kan det värmas upp med infravärmare.
Han blickar ut mot sjön.
– Det har blivit riktig västkustkänsla.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Lakelodge