Anne Lundberg har varit programledare för Antikrundan sedan 1999.

Antikrundan besöker Borgvik i sommar

Sliperiet i Borgvik utanför Grums blir en av de sex platser som Antikrundan kommer till i sommar. Då kommer 21 av Sveriges främsta antikexperter med Anne Lundberg i spetsen på besök.

– Vi ser verkligen fram emot att spela in Antikrundan i Grums, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008. Och att sen få spela in på en så häftig plats som Borgviks sliperi, det kan inte annat än bli bra. 
Inspelningen i Borgvik sker söndagen den 30 augusti.
Förutom Grums får följande orter besök av Antikrundan: Luleå 22 augusti, Gävle 24 augusti, Håbo 28 augusti, Kungsbacka 1 september och Ystad 3 september. 

De som vill ha sina saker värderade får skicka in bilder på föremålen i förväg. På grund av pandemin blir det en mer coronaanpassad inspelning där de flesta värderingarna framför kameran kommer att vara förbokade. De som blir utvalda får chansen att komma till inspelningsplatsen utan att behöva stå i kö och större delen av programmet spelas in utomhus.

Det första avsnittet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Redan året därpå var det enbart svenska experter som värderade föremålen. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.
Anne Lundberg har varit programledare sedan 1999.

Inget annat faktaprogram i svensk television har så höga siffror som Antikrundan med sina 1,5 miljoner tittare i genomsnitt.

Text: Björn Hallin