Lungsunds camping och hotell är fortfarande till försäljning

De intressenter som ville köpa Lungsunds hotell och camping har nu dragit tillbaka sitt bud, vilket betyder att hela anläggningen fortfarande är till salu.

– Det är naturligtvis tråkigt, men arbetet fortsätter. Vi jobbar nu med att hitta en ny köpare men också med andra lösningar för att möjliggöra en öppen anläggning i sommar, säger Mats Öman, vd för AB Storfors Mark och Industrifastigheter.

Länk till annonsen

Utgångspriset för hotell, camping och annex är 5,9 miljoner kronor, men Storfors kommunstyrelse hade föreslagit kommunfullmäktige att acceptera det vinnande budet som låg på 4,2 miljoner kronor. Beslutet skulle ha fattats den 10 juni.

– Vi har fler spekulanter som fick upp ögonen för anläggningen efter att vi stängt budgivningen, så vi fortsätter nu arbetet, säger mäklaren Lena Persson från Länsförsäkringar Fastigheter.

Köpare med ett bud som godkänns av kommunfullmäktige får en camping med 46 platser á 100 kvadratmeter samt en hotellbyggnad och ett annex med sammanlagt 32 bäddar. I anläggningen ingår också ett servicehus, äventyrsgolf, bastu samt fyra enklare campingstugor. Hela fastigheten har en yta på 33 000 kvadratmeter.

Anläggningen ligger precis intill sjön Storlungen med kommunal camping och gästbryggor, i ett sex mil långt system av sjöar, kanaler, slussar och åar. I direkt närhet ligger också Lungsunds vackra kyrka. Något längre bort finns Lundsbergs golfbana, Lundsbergs skola och ett par hundra meter från anläggningen löper nybyggda Järnsjöleden. Leden ansluter till Järnleden som kan vandras ända ner till Kristinehamns gästhamn

Text: Eva Wiklund