Lediga kontorslokaleri företagartät fastighet

Lediga kontorslokaler är inte alltid lätta att hitta. 
Nu finns ett par lokaler lediga i Storängen. Vi åkte dit för att kolla läget.

Kent Persson på KP Fastigheter visar runt och berättar om lokalerna på Skogsbovägen i Storängen. Fastigheten har man ägt sedan slutet av 90-talet. På bottenplan finns i dag en större butik, på ovanvåningen har ett flertal olika verksamheter kontor.
– Det är roligt att kunna visa att det finns lokaler, säger han, även om det med anledning av pandemin är få som söker nytt kontor just nu.
I de rymliga lokaler som nu står lediga finns såväl luftkonditionering som fiber för bredband indraget, i den ena en liten köksvrå med diskho.

KP Fastigheter hyr ut både lägenheter och kommersiella lokaler såsom kontor och butiker, och utöver de nu lediga kontorslokalerna i Storängen har man i dagsläget allt uthyrt.

I fastigheten där de lediga kontorslokalerna finns huserar redan idag flera andra företag. Det är bra grannar menar Kent, som själv har sitt kontor längre ner i korridoren. Det är lätt att tänka sig hur de olika verksamheterna som delar huset korsbefruktar varandra och leder till nya idéer, hur en kreativ, entreprenöriell miljö växer fram när man möts i de gemensamma utrymmena.

Kent Persson har varit i fastighetsbranschen sedan 1986, firar alltså 35-årsjubileum i år, och menar att verksamheten på det hela taget varit sig lik under åren. Sådant som bredband och kabel-tv fanns inte då och den tekniska utvecklingen har givetvis gått framåt, men på det stora hela har det inte skett några större förändringar utan branschen fungerar ungefär likadant i dag som det gjort under alla år.
– Vi har subventionerat en del hyror under pandemin, säger han, men i grunden gör vi vad vi gjort sedan ’86.

Text & foto: Nicklas Remmegård