Marianna öppnar butik i ny lokal

I april öppnar en ny modebutik i Karlskoga. Modehus heter den nya butiken, som innebär en återkomst för Marianna Lundgren efter att den butik hon tidigare drivit i många år lades ner i höstas.

Efter att ha i ha tvingats stänga den mångåriga konfektionsbutiken Larssons House i Sandviken bestämde sig Marianna nästan direkt för att öppna en ny butik.

Det tog lite tid att hitta och få tillgång till rätt lokal, men 7:e april slår hon upp portarna till den nya butiken Modehus vid Katrinedalsparken i centrala Karlskoga, redo att tillsammans med kollegan Christina välkomna kunderna. Hon är jättenöjd med lokalen och läget. Det är lätt att hitta och att ta sig till, och i och med att lokalen består av olika rum ser hon en möjlighet att dela i den i avdelningar med olika teman.

Inriktningen på Modehus kommer vara densamma som i den tidigare butiken: kläder för den mogna kvinnan till både vardag och fest. Marianna menar att en sådan butik behövs, att målgruppen inte ska behöva åka till Örebro eller Karlstad för att hitta något fint att ha på sig.
– Det ska finnas butiker i en ort som Karlskoga, säger hon. Finns det inte butiker, sjukhus, skolor kommer ingen varken vilja flytta hit eller bo kvar.

Till en början kommer hon hålla butiken öppen onsdag till lördag varje vecka och i enlighet med restriktionerna släppa in max åtta kunder åt gången. Hon hoppas att kunderna ska hitta till den nya butiken, och ser gärna att fler som är lite yngre tittar in. Sortimentet riktar sig till kvinnor från 40 år och uppåt.

Något man kommer satsa lite extra på är byxor som sitter bra, för det är ofta svårt att få tag på menar Marianna.
– Jag ser fram emot att öppna och att få träffa kunderna igen. Det ska bli roligt.

Text & foto: Nicklas Remmegård