Mattias Tollin och Ivo Zvaigzne hjälper dig att hitta ditt drömkök.

Dialog och samarbete är Värmlandsköks melodi

När vi kliver in hos Värmlandskök i Karlstad möts vi av Ivo Zvaigzne
som erbjuder oss en kopp kaffe. Strax därefter kommer hans kollega Mattias Tollin nedför trappan till butikslokalen. De stora fönstren och den luftiga takhöjden skänker lokalen en gemytlig lätthet när vi visas runt bland de uppbyggda köksmiljöerna.

Företaget startades i Grums 1989. Mattias tog över 2008 och ett par år senare  flyttade man in i sin nuvarande lokal – regementets musikpaviljong i Karlstad. Ivo klev in i verksamheten 2019, med nära tio års erfarenhet av kök i bagaget.

Värmlandskök är återförsäljare av Tibrokök och Bomankök. Erbjuder allt från byte av luckor till platsbyggda kök. 

Genom samarbete med montörer och en färgbutik, samt försäljning av vitvaror i samband med köksköp kan man erbjuda helhetslösningar för sina kunder.
Man strävar efter en personlig känsla, att kunden ska känna sig omhändertagen hela vägen till att köket är monterat och klart. Ett kök är inte något snabbköp påpekar Mattias. Det är en dialog och ett samarbete, vilket innebär att man får en relation till kunden. Man bidrar med rådgivning och planering. Lyssnar på kundens önskemål och behov, kommer med idéer och förslag för att kunden ska få exakt det kök som passar den, är lika mycket rådgivare som säljare.
– När du kommer hit och tittar på ett kök finns ingen timer, säger Ivo, det får ta den tid det tar.
Mattias fyller i att det är bra när det inte går för fort att välja kök. Det är ingen slit och släng-produkt utan något du ska leva med i många år. Då är det viktigt att det blir rätt. Hos Värmlandskök erbjuder man just hållbara kök som varar för många år framöver.

Att kunderna är nöjda får de kvitto på då flera av dem kommer hit på rekommendation av tidigare kunder. Många understryker enkelheten menar Ivo. ”Det är så lätt med er, det är bara att säga vad man vill ha så gör ni det”, berättar han att en kund nyligen uttryckte det.

Just nu är det mycket platsbyggda kök som efterfrågas, och efter en lång period där vitt och grått dominerat blir det mer och mer färg i köken. Det finns också en efterfrågan på smarta och praktiska lösningar. De visar upp en hörnlåda med vinklad front, en ugnslucka som ”försvinner” när den öppnas, upphöjda diskmaskiner och mycket mer.
Solen slår in genom ett högt fönster. Bänkskivorna glänser i dess sken.

Text & foto: Nicklas Remmegård