Matias jobbar gärna lokalt i Storforstrakten

Matias Leksell har alltid vetat att han ville jobba i skogen.
Idag kombinerar han egna firman med en anställning åt ett skogsföretag.
– Egentligen har jag tänkt att ta steget till att helt bli min egen, men med tre små barn är det också tryggt med en anställning, säger han
.

Som liten hängde Matias med sin morbror ut på skogsuppdrag och som tioåring fick han hjälpa till att fälla träd med skördare. Redan då fick han blodad tand för yrket.

– Jag älskar friheten i att jobba i skogen, säger han. I den egna firman, ML Skog och allservice, vill han gärna jobba lokalt och uppdragen har varit ganska många i bygden.

Det finns många olika anledningar till att folk vill ta ner träd. Man kanske vill få in ljus eller slippa kratta, eller så är träden sjuka.
– Jag jobbar gärna med avancerad trädfällning på tomter och jag kan hantera det mesta inom skogsbruk, säger Matias, som har en hel del maskiner till sin hjälp.

På sommarhalvåret brukar firmans andra del blomstra då många vill få hjälp med sina båtmotorer, gräsklippare, mopeder eller andra små maskiner. Familjen bor i Kyrksten och maskinerna renoverar han i garaget.

– Jag har alltid gillat problemlösning och att skruva på maskiner, säger Matias, som erbjuder både svetsning och andra reparationer.

Text och foto: Eva Wiklund