Henrik Holmberg äger Snickargården i Storfors tillsammans med sin far Dan.

Skräddarsyr unika kök – Hos oss finns inte ”det går inte”

Hållbarhet blir allt viktigare för allt fler, så även när det kommer till våra kök. Det är en utveckling som välkomnas av Snickargården i Storfors.

Här byggs kvalitetskök som håller länge. Dessutom används svensktillverkat material när man bygger köken vilket innebär att miljöpåverkan blir liten.
– Våra kök går alltid att laga, påpekar Henrik Holmberg, som tillsammans med sin far Dan Holmberg äger företaget.
På Snickargården skräddarsys allting efter kundens önskemål. I och med att man inte arbetar med färdiga mått kan varje millimeter av rummet utnyttjas och lösningarna anpassas utifrån kundens förutsättningar.
– Hos oss finns inte ”det går inte”, säger Henrik, här blir varje kök unikt för kunden.
– Det är mycket personligt idag, fyller Dan i. Vi får önskemål utifrån kundens sätt att jobba i köket. De har för det mesta en idé som vi spinner vidare på.

Stommarna byggs i massivt material, och skåpluckor går att få i det material och utförande man önskar. Allt från släta till utsirade och även vitrinluckor. Man kan även göra fanerade insidor för att exempelvis ge känslan av ett ekskåp.
Länge har gråskalor dominerat i köken men nu kommer mer och mer färg. Grönt och blått, men även andra kulörer.
– Först var det vitt, sedan blev det grått och nu är det färger.
Köket och dess roll förändrats genom åren. Från att ha varit en plats för att ”tillverka” mat har det blivit en umgängesyta där alla i familjen rör sig och arbetar. Idag är köket ofta hopbyggt med andra rum i en öppen planlösning för att man ska kunna ha kontakt med gäster och umgås istället för att vara ”inlåst” i köket när maten lagas.
– Vi ser ett stort ökat intresse för våra köksmodeller, säger Henrik. Här kan processen följas, från idé via verkstaden till det färdiga resultatet.

Text och foto: Nicklas Remmegård