Populär frisör med glatt humör

Vi besöker Elias Salong strax innan de öppnar på morgonen. När vi efter ett kort ärende på stan går förbi igen ett par minuter senare står redan kunder och väntar utanför salongen.

– Vi har drop in, säger Amin Bani, som för tio år sedan öppnade och sedan dess har drivit Elias Salong, det är bara att titta förbi.
Amin berättar att man ständigt utvecklar salongen och verksamheten. Satsar på bra stolar, tapetserar om varje år, så sent som i somras skaffade man en stol med massagefunktion så du kan få ryggen masserad samtidigt som håret tvättas.
Man har blicken framåt och uppåt, vill göra det bästa.
Det går i linje med Amins filosofi och inställning att imorgon blir bättre än idag. Han är positiv och social, menar att kundkontakten och att träffa människor är det bästa med jobbet. Han ser ständigt möjligheter och utvecklingspotential, menar att nöjda kunder och gott rykte är a och o.
Han betonar värdet av god service. Man måste ta hand om kunderna så de trivs, säger han. På bordet framför oss står en välfylld godisskål.
– Det bjuder vi alltid på, godis, kaffe och tidningar.

Salongen är trivsam och fräsch, Amin visar upp handdukar broderade med salongens logga. Små detaljer som bidrar till helheten. Amins positiva attityd och goda humör är smittande, det märks att han tycker om sitt jobb och sina kunder.
Salongen går bra och det är mycket att göra, så här års naturligtvis lite extra med alla som vill bli julfina. Man säljer också paket med hårvårdsprodukter som julklappar, Amin visar upp en presentförpackning med schampo, balsam och en hårborste. Den är populär hos kunderna, berättar han.
Dessutom erbjuder Elias Salong skäggvård. Perfekt när tomten ska göra sig fin inför sin julklappsrunda.


Text & foto: Nicklas Remmegård