Sortimentet består av blommor och presenter, gå-bort-presenter som choklad, prydnadssaker, ljus mm. Maria Tranberg Paulsson betonar att man är lyhörd för kundernas önskemål och givetvis fixar det som efterfrågas.

Tvåårsjubilar förbereder sig för advent

När Mnytt besöker Roser & Plåt i Kristinehamn har man just firat sitt tvåårsjubileum med en hel jubileumsvecka. Det blev väldigt lyckat, med mycket besökare utslaget under veckan, berättar Maria Tranberg Paulsson som äger och driver Roser & Plåt tillsammans med sin make Thomas Paulsson.
– Det var jätteroligt, säger hon.

Under de två år som gått sedan öppningen har mycket hänt. Butiken har växt, nu senast byggdes garaget på tomten om till butikslokal. Det var mycket jobb att få det i ordning, bland annat behövde en billift flyttas ut, men Maria är jättenöjd med resultatet där man valt att behålla lite av verkstadskänslan.
Sortimentet består av blommor och presenter, gå-bort-presenter som choklad, prydnadssaker, ljus. Maria lyfter fram ljuslyktorna från Majas Cottage som med sina fina budskap är populära presenter. Nyligen, berättar hon, kom en modell som blev så efterfrågad att alla exemplar är förbokade.

Nu till jul och advent blir det mycket julgrupper och planteringar, även dörrkransar. Traditionellt eller nytänkande, Maria betonar att man är lyhörd för kundernas önskemål och givetvis fixar det som efterfrågas.
– Kan jag det så gör jag det, sammanfattar hon sin filosofi och visar upp den populära julrosen som efterfrågas mycket så här års.
– Vi har fantastiska kunder, fortsätter hon, glada, trevliga och positiva. Hon berättar vidare att kristinehamnarna är trogna kunder, och att det också kommer allt fler utifrån.
Under advent håller man butiken öppen på söndagar och bjuder då på glögg och adventsmys. Framöver siktar Maria och Thomas på att utöka ytterligare, med förhoppningen att under nästa år kunna anställa och ha öppet även måndagar och tisdagar. Det har varit två fantastiskt roliga år.
– Jag är jätteglad att jag sa upp mig från jobbet och gjorde det här, avslutar Maria.

Text & foto: Nicklas Remmegård