Ida Höijer och Elvira Sandwall Lundin gläds åt alla positiva reaktioner.

Ny butik blommar upp i centrum

Att Bergslagscenter sedan några veckor tillbaka öppnat en filial i centrum är på sätt och vis en tillfällighet. Elvira Sandwall Lundin fick reda på att en lokal skulle bli ledig, tänkte ”varför inte öppna en mysig liten butik inne i stan?”, och på den vägen är det.
– Allting gick jättefort, säger hon.

Bergslagscenter City ska vara en minivariant av stora Bergslagscenter i Storängen, men utan trädgårdsväxter, med fokus på krukväxter, snittblommor och presenter. Man gör även grupper och buketter, såhär inför jul blir det såklart mycket julgrupper.
Vid Mnytts besök trillar det in kund efter kund som nyfiket tittar runt i den trivsamma butiken, där stilla pianomusik skapar en behaglig atmosfär.
”Vad roligt att ni öppnat i stan”, säger någon, ”Viken mysig butik”, säger en annan.

Responsen från kunderna har uteslutande varit positiv berättar Elvira och får medhåll av butiksansvariga Ida Höijer. Allt från ”Det här är vad Karlskoga behöver” och flera som tycker det är bra att det inte är tomma lokaler i centrum till att många som saknar tillgång till bil tycker det är toppen att enkelt kunna ta sig hit.
Elvira känner sig nästan överväldigad av reaktionerna.
– Oj, kunde det verkligen bli så positivt?!, sammanfattar hon känslan över responsen.


De första veckorna har varit riktigt lyckade, och Elvira och Ida hoppas att Karlskogaborna fortsätter handla lokalt och stötta den lokala handeln. Krukväxter vill folk alltid ha menar de, och då är det roligt att kunna erbjuda det här i centrum.
– Vi är bra på att hålla god kvalitet till bra priser, påpekar Elvira, och nämner att Bergslagscenter även erbjuder hemkörning för den som önskar. Extra uppskattat såhär i pandemitider.
Kunderna fortsätter droppa in. Elvira och Ida återgår till arbetet, med ett
leende på läpparna.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Nicklas Remmegård & Janice Datoo