Se din energiförbrukning direkt i mobilen

Tidigare i år lanserade Karlskoga Energi & Miljö en app för sina kunder. I appen kan du som kund bland annat se din energiförbrukning, få driftinformation, göra felanmälan, se dina fakturor och mycket mer. Appen är under ständig utveckling och nya funktioner tillkommer kontinuerligt.

I samband med att appen lanserades berättade Jesper Bjärvall, digitaliseringschef på Karlskoga Energi & Miljö, att appen kopplas ihop med de smarta mätare för el, vatten och fjärrvärme som installeras i Karlskoga. Detta innebär att du kan följa din förbrukning löpande, och på sikt finns planer om att systemet själv via appen ska kunna skicka aviseringar om exempelvis strömavbrott eller vattenläckor.
– Appen är en bra lösning både för oss och för våra kunder. Kunden har tidigare kunnat hantera många ärenden på vår hemsida men nu blir det lättare att ha med sig tjänsten på stående fot plus att vi kan pusha ut kundspecifik information, säger han.
Lanseringen av appen är en del av Karlskoga Energi & Miljös digitaliseringsstrategi och är avsedd att såväl förenkla som förbättra servicen för företagets kunder. Tanken är att det ska underlätta för kunden att hantera sina ärenden direkt i mobilen utan att behöva ta ”omvägen” via hemsidan eller att kontakta kundtjänst.
För den som så önskar går det givetvis fortsatt att hantera sina ärenden och uppgifter via hemsidan, och att kontakta kundtjänst via telefon eller mail. För närvarande måste besök dock förbokas då ytterdörren av coronaskäl hålls låst, meddelar företaget på sin hemsida.
Appen för Apple och Android, hittar man där appar finns.


Text: Nicklas Remmegård