Ann-Mari Selldén på Amis Nya Rum i nya lokaler.

Amis Nya Rum i ny lokal

Efter fyra år i gamla telegrafhuset slog Amis Nya Rum upp dörrarna till sin nya butik på Urbrinken den 17:e oktober. I lokalen som är betydligt större till ytan, det som förr var Spongs kontorsavdelning – kommer man utöver textilier och garner erbjuda egenrenoverade begagnade möbler, berättar Ann-Mari Selldén som driver företaget.

Den främsta anledningen till flytten är just expansionen av verksamheten och att man nu får möjlighet att använda en del av lokalen som verkstad för möbelrenoveringarna, men också för att man sedan en längre tid vuxit ur de tidigare lokalerna.

– Här finns mycket bättre möjligheter för exponering av varor, menar Ann-Mari. Det är större ytor och går att visa upp exempelvis mattor på ett helt annat sätt än tidigare. Hon gläds åt flytten och berättar att många av kunderna tycker det är roligt att verksamheten kan utöka i nya lokaler.
Vid sidan av den rymligare butiken kommer man nu alltså satsa på att bredda sortimentet med att renovera och sälja begagnade möbler. Återbruk och renovering av äldre möbler ligger i tiden menar Ann-Mari. Gamla möbler är väldigt gedigna fortsätter hon, och tanken är att fräscha upp och göra om slitna men välbyggda möbler så att de passar i våra hem idag.
Man kommer inte att rikta in sig på en viss typ av möbler utan kommer ta sig an alla möbler man ser en möjlighet att göra något bra av.
Utöver att möbelbiten tillkommer fortsätter Ann-Mari med sin vanliga verksamhet med fokus på gardiner, inredningstyger, garner med mera. Vad gäller möbelrenovering, kommer det utöver försäljning också att finnas möjlighet för den som önskar att lämna in sina egna möbler för renovering. Det kommer att bli en utökning och ett komplement, inte en omdaning. Allt har ett fokus på hemmet, sammanfattar Ann-Mari.

Text & foto: Nicklas Remmegård