I augusti öppnade Jenna Zyréen sin alldeles egna inredningsbutik JZ Interiör.

Ny inredningsbutik har slagit upp portarna i Karlskoga

JZ Interiör, så heter Karlskogas nya inredningsbutik. I början av augusti tog Jenna Zyréen över Nobelt Interiörs tidigare butik och tog steget att bli egenföretagare.
– Det har bara varit positivt. Det känns jättebra att så många pushar och visar sin uppskattning över att butiken lever vidare, säger hon.

Första augusti öppnade Jenna Zyréen för första gången dörrarna till sin alldeles egna inredningsbutik JZ Interiör på Bergsmansgatan. Detta efter att ha bestämt sig för att driva butiken vidare när den tidigare butiksinnehavaren valde att fokusera på andra delar av verksamheten.
Jenna menar att kunderna kommer att känna igen sig då konceptet och inriktningen är densamma, men att hon över tid naturligtvis kommer sätta sin prägel på butiken.
Ambitionen är att alla ska hitta något som passar till deras hem berättar hon, och lyfter fram det breda och varierade sortimentet som en styrka. Här finns det mesta inom heminredning och presenter. Ljus, lampor, textilier och allt som behövs för det dukade bordet, för att nämna något. Att utveckla sortimentet och hitta produkter som tilltalar butikens breda kundgrupp ser Jenna som en rolig utmaning.

Jenna, som hjälpt till med arbetet i butiken i några år och alltid haft ett stort intresse för heminredning, berättar att hon valde att ta chansen att ta över när den tidigare ägaren Lena bestämde sig för att fasa ut butiksverksamheten. Det var dock inte helt utan tvekan då hon trivdes bra på sitt tidigare jobb på ett gruppboende och att driva eget är ett stort åtagande. Såhär långt är hon mer än nöjd med sitt beslut och att hon vågade ta steget.
– Det känns superduperbra, säger hon, att alla är så positiva gör att det känns att jag gjorde rätt.
Just uppskattning och positiva ord från kunderna menar hon är det bästa med att driva butik. Många tycker det är roligt att hon valde att ta över så att butiken kunde leva vidare, och även om det är en tid av osäkerhet har det varit mycket kunder.
– Det har gått bra hittills. Över förväntan, tycker Jenna.

Hon upplever att många värnar butiken och den lokala handeln, och hon hoppas att människor ska fortsätta handla på hemmaplan och gynna små butiker. I framtiden drömmer hon om att utbilda sig ytterligare inom inredning för att kunna erbjuda fler tjänster utöver butiksförsäljningen.
– Men nu fokuserar jag på butiken och hoppas att det fortsätter rulla på, jag kommer jobba för att vi ska ha ett brett sortiment som passar gammal och ung. Alla ska kunna komma in och hitta något.

Text & foto: Nicklas Remmagård