100 matkreatörer deltar i Smaka på Värmland 2020

Smaka på Värmland 2020 blir en smakfest i hela Värmland, sista helgen i september, men på ett annat sätt i år. Istället för en mässa öppnar runt 100 företagare i mat- och dryckesbranschen i Värmland upp sin verksamhet, på sina platser runtom i hela regionen att besöka under lördag och söndag den 26-27 september.

Smaka på Värmland brukar arrangeras årligen som en matfestival, som sedan 10 år tillbaka etablerat sig som en av Sveriges största i sin kategori med tusentals besökare.
– Eftersom det inte är möjligt i år ville vi hitta ett annat sätt att visa upp och synliggöra Värmland som mat- och dryckesdestination, säger projektledare Linnéa Palmqvist, Smaka på Värmland.
Utifrån samarbete med partners som Nifa och Visit Värmland med flera, presenterades förslaget att gemensamt lyfta näringen och skapa möjligheter för rundresor till de olika producenterna.
Förslaget föll i god jord hos näringen
med gensvaret att runt 100 entreprenörer, representerade i nästan alla Värmlands kommuner deltar och håller öppet sin verksamhet under dessa dagar.


Det är lokala producenter, gårdsbutiker och verksamheter som på sin hemort (eller hos en vän) visar upp och säljer sina mathantverk och relaterade produkter, samt Whiteguide certifierade restauranger, caféer och andra aktörer som lagar mat/fika på värmländska produkter.
Platserna märks ut och presenteras på Smaka på Värmland kartan 2020.
Som besökare väljer du själv din rutt i smakernas Värmland. Här finns så många matmöjligheter. Skogen med vilda djur, kantareller, blåbär och lingon.
Fälten med säd och bete till djuren som ger den kreativa värmländska bonden så många möjligheter. Vill du göra en tur i västra, östra, norra eller södra Värmland ena dagen och nästa dag sikta in dig på grönsaker eller bakverk till exempel så är det lätt som en plätt med hjälp av Smaka på Värmland!
Har du inte möjlighet att åka till producenterna finns det möjlighet att handla online. Gårdarna i Värmland kommer öppna sin webbutik för ”Smaka på Värmland”.
– Välkommen att Smaka på Värmland 2020, hälsar Linnéa Palmqvist.

Hemsida:

www.smakapavarmland.com

Planera din matrundresa 26-27 september 2020 och smaka dig runt hela Värmland!

Till kartan