Iris Westling, Edward och Elise Aspsäter tar sig ett dopp i sjön.

Svenska gäster på Badsta Camping

Nästan enbart svenska gäster, fler stugbokningar än förra året och ganska bra fart på kanotuthyrningen.
Så summerar Leif Persson på Badsta camping sommaren hittills.

Gina Bergstedt säsongscampar för tredje året på Badsta Camping och familjen stortrivs.
– Vi har ofta besök av barn, deras kompisar och barnbarnen. Alla älskar naturen och lugnet här, säger hon.
Fram till 1982 var Gina Storforsbo och hon drev bland annat ungdomsgården innan hon flyttade till Stockholm och bytte yrkesbana. Idag är hennes egna barn 25 och 28 år, men trots att de vuxit upp i Stockholm har somrarna tillbringats hos släkten i Storfors.
– Vi har hyrt stuga ett antal år, men så kom vi på att vi skulle köpa en husvagn och boka säsongsplats. Vi tycker att det blev en fullträff, säger Gina, som speciellt uppskattar den avstressande atmosfären.

I en av stugorna på campingen har två andra personer med anknytning till Storfors just packat upp väskorna för några dagars semester. För 43 år sedan flyttade Maria Bohlin härifrån till Västerås tillsammans med sina föräldrar. Nu är hon på besök med dottern Linnea.
– Vi har släkt och vänner kvar i trakten och vi brukar semestra här, säger Maria, som ser fram emot några dagar med bärplockning, bad och kanske vandring på Järnsjöleden.
– Här nere vid Badsta gick jag på simskola, så det är riktigt nostalgiskt, skrattar hon.

Maria Bohlin med dottern Linnea.

Denna soliga söndag är badplatsen välbesökt. Sandra Westling har barnen med sig och berättar att familjen ofta tar cykeln till badet för ett dopp.
– Vi är här väldigt mycket,
säger hon, medan dottern Iris hoppar från bryggan tillsammans med bland andra Edward och Elise Aspsäter.
– Det är kul att det finns bryggor här, men vi skulle gärna vilja ha en vattenrutschkana också, säger Iris, som har några dagar kvar på sommarlovet.

Leif Persson med årets nyhet – uthyrningskajakerna.

Leif Persson som driver camping och kanotuthyrning ett stenkast från badplatsen är relativt nöjd med säsongen. En nyhet för i år är två uthyrningskajaker förutom de många kanadensare som finns att hyra.
– Inom kort kommer också årets första tyska grupp som ska ut och paddla. De hade avbokat på grund av coronapandemin, men har nu vågat boka igen, säger han.

Text & foto: Eva Wiklund