Sannaleden i Kristinehamn rustas upp

Många hemestrare har njutit av friluftsliv, natur och vandring denna sommar. På Sannaleden kan besökare upptäcka ett rikt fågelliv och rofyllda platser i närheten av Kristinehamns centrum.
Kristinehamns kommun arbetar med att rusta upp lederna och fem nya informationsskyltar guidar nu besökare utefter Sannaleden.

Mellan Sannakajen vid Kristinehamns Arena och Herrgårdscampingen finns Sannaleden, en cirka sex kilometer lång led där stolpar med orange märkning och fem informationsskyltar visar vägen. Strövstigen genom strandskogen når på ett ställe fram till vattnet, där det finns en liten rastplats med fin utsikt över Varnumsviken.
Sannaleden är en av nio vandringsleder i kommunen som finns med i
den nya vandringsbroschyren.

– Den har haft strykande åtgång i år, säger turistchef Ulrika Ganterud Evermark, så därför trycks ytterligare en upplaga inför höstsäsongen och en version på engelska och tyska ska tas fram. Vandringsbroschyren med kartor finns också på webben.
Både turismenheten och fritidsavdelningen är glada för det ökade intresset för vandring och samtidigt medvetna om att det finns behov av ytterligare insatser.
– I skärgården finns en 4 km lång led mellan Vålön, Kalvön och Sibberön som vi under hösten ska arbeta med tillsammans och se över både informationsskyltar, bänkar och grillplatser med mera säger Henrik Arneng, fritidschef.