Motorfika och mys på verandan lockade många

– Med tanke på omständigheterna är vi rätt nöjda.
Det säger Camilla Hammarbäck på Lunedets Camping som kan glädja sig åt mycket folk och bra stämning på området.

Början av säsongen var rätt avvaktande som på så många andra ställen runt om i Sverige men allt eftersom vädret blev bättre och den värsta oron runt Coronapandemin lade sig kom det allt fler besökare till Lunedet.
– Runt midsommar vände det och sedan har vi haft jättemycket besökare både på campingen och i caféet, säger Camilla.
Hela sommaren har det varit trubadurunderhållning på verandan med både lokala förmågor som mer kända.
Två höjdpunkter var besöket av Björn Rosenström samt Patrik Isaksson som tillsammans med Jennifer Brown bjöd på en intim konsert.
I vanliga fall kan runt 400 personer få plats men nu hade antalet platser begränsats till mellan 125 och 150.

Motorträffarna med fika varje tisdag har också lockat många intresserade och här har det inte varit några problem med att alla ska hålla avståndet eftersom bilarna av naturliga skäl parkerar på behörigt avstånd.
– Vi har ju haft alla arrangemang utomhus och det har ju underlättat.
Dessutom använder vi oss av appen Happy Order som gör att gästerna kan beställa vid bordet eller platsen där de sitter och sedan få maten eller fikat utburet. Många har också valt att beställa Take Away och sedan har de suttit ute på området och ätit, berättar Camilla.
Under flera lördagar har Lunedet också arrangerat loppis som begränsades till tio bord.
Även om det kommit mycket folk under sommaren har Lunedet tappat en hel del intäktsmässigt som alla arrangörer runt om i landet. På företagssidan med konferenser och möten har det skett en markant nedgång och frågan är nu hur det går med julborden.
– Vi kämpar på och även om vi tappat i sommar så är vi nöjda med att det kom så mycket folk ändå. Campingen har varit välfylld och trots pandemin är vi nöjda, avslutar Camilla.

Text: Björn Hallin. Foto: Sirpa Tanskanen & Lunedet