Från chaufför till massör

Efter att många år arbetat som chaufför för frys- och kylbilar åt charterbuss har Christina Lindström gjort ett tvärkast i yrkeslivet.
– Jag kände att jag ville göra något helt nytt och helst jobba med människor, säger hon.

Sagt och gjort. Under hösten 2019 gick Christina en grundkurs i massage för rygg och nacke via Svenska Hälsoteamet i Karlstad. Nyligen startade hon egna företaget Kickis Massage i Kväggeshyttan. Och hon känner att hon har satsat rätt.
– Det är en riktigt bra känsla att kunna hjälpa någon som har problem, dessutom är det roligt att träffa olika människor och höra deras historier, säger hon.
En anledning till yrkesvalet är också att familjen flyttat från Kristinehamn för att bo mer lantligt och då fått större utrymme för en verksamhet.
– Jag har inrett vår gäststuga till en liten klinik där jag kan ta emot kunder, säger Christina, som också poängterar att hon corona-säkrat sin verksamhet.
Handsprit finns på plats och hon kan använda munskydd och visir för den som önskar. Under den varma årstiden går det också bra att få massage utomhus.
– Det blev ju ett litet dråpslag när coronapandemin kom precis när jag var klar med utbildningen, men nu börjar kunderna komma tillbaka igen. Extra roligt är det att folk verkar nöjda och vill boka fler tider, säger hon.

Under hösten erbjuder hon i första hand massage av axlar och rygg.
– Jag kommer att gå påbyggnadsutbildningar fortlöpande, men eftersom jag är nyutbildad och precis kommit igång erbjuder jag ett lägre pris och fokuserar på de områden jag jobbat mest med under utbildningen, säger hon.
Vid sidan av den nystartade verksamheten fortsätter hon också att jobba som chaufför.
– Drömmen är att min verksamhet här hemma ska växa och att jag ska kunna trappa ner på mitt andra jobb. Det är en fantastisk förmån att få jobba på hemmaplan, säger hon.

Text & foto: Eva Wiklund