Alla barns favoritställe - Svingelskogen, en trappa upp i B-huset.

Folkvandring till Berget

Mestadels har det varit fullt på parkeringen och full fart både utom- och inomhus Det har varit en mycket lyckad säsong på Berget i Degerfors.

– Början av säsongen var märkt av stor osäkerhet, men verksamheten Corona-anpassades snabbt med bland annat inköp av fler nya trädgårdsmöbler, säger ordförande Gittan Pettersson som fortsätter med att berätta att juni och juli varit bättre än någonsin.
Bland barnfamiljerna har djurhagen med alla djur varit populärt. Många har också kommit med ryggsäckar och vandrat ut mot Sveafallen.
– Vi har fått mycket beröm från besökarna som verkligen trivts hos oss här på Berget, säger Liselott Kristensen som driver Marielunds Diversehandel i en av Bergets byggnader. Hon fortsätter att berätta att butiker, ateljéer och hantverkare är mycket nöjda med säsongen.
Många har passat på att titta in på nostalgiutställningen i Veboa där man blanda annat kunnat följa modet genom tiderna.
I caféet har det varit full fart och de som önskat har även haft möjlighet att beställa kaffekorgar med hembakt bröd för att fika utomhus i det fina vädrat. Här har det också gått att köpa uppskattade Klings Glass.
Reko-ringen har också kommit till Berget där kunderna fått beställa närodlade grönsaker, ägg och andra produkter.
– Det har varit många fler närturister än tidigare säsonger då folk tvingats till hemester. Här har Berget verkligen fyllt en funktion, avslutar ordförande Gittan Pettersson.

Text: Björn Hallin.

Barnverksamheten har varit i focus på Berget i sommar.

Sommaren har varit otroligt givande och lärorik för Alma Karlsson 20 år som studerar till fritidsledare. Hon har varit ansvarig för barnsatsningen under hela sommaren. Det har varit mycket uppskattat av både barn och vuxna att det funnits barnteater under denna annorlunda Coronasommar.
Anna berättar att de spelat teater, haft guidningar i Sveafallen och lekt med en massa underbara besökare till Berget. Till sin hjälp har Alma haft feriearbetande 16-åriga skolungdomar från Degerfors som fått lära sig ett nytt sätt att arbeta på. Modiga ungdomar som fått klä ut sig och synas även bland sina kamrater. Två ungdomar i tre olika perioder har fått förmånen att göra detta.
Alma nämner också att den här upplevelsen är en fantastisk erfarenhet hon tar med sig i sitt kommande yrkesmässiga liv.

Text: Marita Olen Widenberg


Foto: Marita Olen Widenberg