En annorlunda tid

Semestrar och sommaren börja lida mot sitt slut, hösten gör då och då ett försök att ta över och regera årstiden och jag tror tamejtusan att den lyckades i någon form under juli månad, men nu, i augusti, visar sommaren vem det är som bestämmer. Och det med råge.

Hösten är liksom gjord för nätverk och fysiska möten. Nya rutiner ska sättas, relationer ska byggas och människor med nyvunnen energi har ett sug på att förändra och förbättra. Men den här hösten är annorlunda. Det ligger som en blöt filt över allt kul man vill göra, frågetecknen är många och vi trevar lite mellan vad vi vill och vad vi bör. 2020 är året då inget är som det brukar.

Våren var på alla sätt speciell, vi hann med nöd och näppe avsluta Karlskoga Business Week och med den även Nobelgalan ur ordinarie årsplan. Sen tog det nya över.

Nobelgalan, en hyllning till det lokala näringslivet. Hundrafemtio människor samlade på Alfred Nobels Björkborn för fest, dans och musik.
Det som idag är en omöjlighet var verklighet för knappt fem månader sedan.
Jag som älskar fest och folksamlingar, kramar och att prata med bekanta och obekanta till höger och vänster. Och nu ska det göras framför en dataskärm resten av året.
Hujedamej säger jag.
Men lite kul måste vi väl få ha?

Tredje september är det dags för Möckeln Trophy Day, MöckelnFöretagens medlemsfest. En dag då medlemmar möter kunder och medarbetare i en avkopplande miljö. Vi kör Gokart, spelar golf och samlas för en gemensam fest. Men tyvärr inte i 2020.

Vi har tvingats skala av konceptet och genomför endast golftävlingen.
Golf är förvisso väldigt kul och dessutom en väldigt säker aktivitet vad det gäller läget vi befinner oss i, men det är liksom det runt omkring som fattas mig. Allt det där andra, boka in partners, hålvärdar, underhållning, diskutera menyer och upplägg. Försöka få med mer deltagare och piska upp stämningen lite inför tävlingsmomentet.

Men nu vacklar jag i vad som är ett korrekt beteende.
Är det okey att skapa mötesplatser för affärer och relationer och vem kan svara på det?

Höstens aktiviteter presenteras allt eftersom på MöckelnFöretagens hemsida, men en liten lathund för det närmast stundande kommer här.
2 September: Uppstart Tränings(NÄT)Värket – Box 21
3 September: Möckeln Trophy Day Karlskoga GK
9 September: Mat & Prat (Digitalt)
24-25 September: AffärsExpedition Local Edition (Kilsbergen)

I oktober hoppas vi åter få fart på frukostfredag och har även en ny aktivitet som lanseras inom kort.

Ta hand om er där ute och tänk på det där med handtvätt.
Hoppas vi ses.

Henrik Lindstedt VL.
MöckelnFöretagen Karlskoga.