Bra start för nya träningsanläggningen i Karlskoga

Det finns ett stort intresse för träning i Karlskoga. Det har inte minst visat sig hos nystartade Nordic Wellness som på knappt ett halvår fått drygt 2 000 nya medlemmar.

Nordic Wellness startade i slutet av 1990-talet i en liten och sliten källarlokal Vid Backaplan i Göteborg. Sedan dess har det gått framåt med stormsteg. Idag är företaget en av Sveriges största friskvårdskedjor med nästan 330 000 aktiva medlemmar.
I januari i år tog kedjan över Svenska Hems gamla lokal på Häsängsvägen som byggdes om och anpassades till den nya verksamheten. Här erbjuds nu träning i flera olika former med gruppträning, styrketräning, ren konditionsträning och för den som vill ha en liten knuff framåt och rådgivning finns tillgång till personliga tränare. Här finns också träning för hela familjen som passar alla från de mindre barnen upp till de äldre. Träningslokalen har utrustats med det allra senaste vad gäller träningsredskap från världsledande leverantörer.
Något som också är uppskattat är de fyra nya paddelbanor som lockar besökare i alla åldrar. Paddel är en sport som dragit till sig ett allt större intresse och nya paddelhallar öppnas i jämn takt runt om i Sverige.

Det är inte bara i Karlskoga som Nordic Wellnes expanderar. I Karlstad har företaget fyra anläggningar och den första september öppnas en femte på Bergviks köpcenter.
– Under den rådande pandemin har antalet besökare minskat något i våra anläggningar men nu ser vi att allt fler kommer tillbaka. Vi är mycket nöjda med den första tiden i Karlskoga och vi har märkt att träningsintresset är mycket stort, avslutar Magnus Wilhelmsson som driver Nordic Wellness.

Text: Björn Hallin
Foto: Nordic Wellness. Foto invigning: Janice Datoo