Efter en stund i cykelsadeln kan det vara skönt att koppla av en stund.

MTB-spår i Hova passar alla

I skogarna runt Hova finns ett 20 kilometer långt MTB-spår.

Det består av sju kilometer hård grusväg, cirka tio kilometer är finare stigar och skogsvägar medan tre kilometer är tuffare stigar med inslag av rötter, stenar och kortare stigningar och utförslöpor. Spåret är gjort för att passa både mer rutinerade åkare som vill ha lite utmaningar men också nybörjare.
De sträckor som är lite besvärligare är ganska så korta och där går det att leda cykeln.
MTB-spåret utgår från friluftsanläggningen Getryggen som ligger i utlandet av Hova. Förutom mountainbikespåret finns här också tre motionsspår, rastplatser, vindskydd och ett uterum där det går att dricka medhavd fika eller grilla.

Text: Björn Hallin