Lars Lerin har öppnat konsthallen igen

Lars Lerins konsthall i Karlstad är öppen igen efter att ha varit stängd från början av april. Utställningen har utökats med ett trettiotal nya målningar som han producerat ensam i ateljén på Hammarö då maken Junior och barnen suttit isolerade i Brasilien.

De nya målningarna som Lars Lerin nu visar är en tillbakaflykt till hans period vid Lofoten. Han har själv sagt att han älskar fiskebruken på Lofoten både det som syns på utsidan men också verksamheten som bedrivs på insidan. Ljuset i Lofoten spelar en stor roll för Lars, ett ljus som han aldrig tröttnar på.
I hallen presenteras också en ny gästutställning med målningar av Göteborgskoloristen Åke Göranson (1902-1942). Lars Lerin är en stor beundrare av Göranssons konst och han var Lars idol när han började måla själv i tonåren. Troligen finns det runt 240 verk av Göransson runt om i Sverige varav de flesta hänger på olika museer. Lars har själv auktionerat hem 35 stycken och det är de som nu visas på konsthallen.

Text: Björn Hallin