Kungsgatan. Fotograf okänd.

Nylansering av Bildarkivets bilddatabas – Kristinehamns digitala bildskatt!

Kristinehamns kommun lanserar en helt ny webbplats där allmänheten i dagsläget kan titta på cirka 167 000 tillgängliga lokalhistoriska och nutida fotografier! I det nya verktyget finns även en utställningsfunktion för digitala utställningar där vi börjar med att visa Vinterlek som första gången visades i februari 1994.

Webbplatsen är ett sätt för oss att visa upp och tillgängliggöra vårt gemensamma kulturarv och vi kommer kontinuerligt att fylla på med nya bilder och utställningar allteftersom vårt arbete med att digitalisera fortskrider. Vi hoppas att både kristinehamnare och andra ska få glädje av webbplatsen, och om någon har information om bilder så får de gärna kontakta oss.
Upptäck Kristinehamns digitala bildskatt!


Text: Nina Simonen