Camilla Hammarbäck driver Lunedets camping- och restaurangverksamhet.

Späckad sommar i Lunedet

I Lunedet pågår febril aktivitet inför sommarens alla evenemang.
Med det traditionella Valborgsfirandet som start bjuder Camilla Hammarbäck som driver Lunedets camping och restaurangverksamhet in till aktiviteter och event ända fram till höstloppisen kring 
månadsskiftet augusti-september.

Däremellan bjuds allt från motorträffar varje tisdag till den årligt återkommande countryfestivalen och en riktig partykväll med Björn Rosenström på scenen 24 juli. Denne efterfrågade bard vars lika skabrösa som medryckande hits någonstans mellan Johnny Bode och Winnerbäck mutat in en alldeles särskild plats i folksjälen.

Riktigt gung blir det när Dansbandskungen bjuder upp till sommarparty 11 juli. Den Skarabördige showmannen har lite i skymundan gjort succé med hits som En riktig schlager och Sup dig snygg med miljontals spelningar på strömningstjänsterna. Det kommer bli en riktig folkfest spår Camilla.

27 juni är det dags för den populära Countryfestivalen, som i år arrangeras för sjätte året. Artister som Creedence Tribute och den tidigare idolvinnaren Jay Smith and his SCR Band står på scenen.
I år bjuder festivalens förkväll 26 juni på livemusik med A.K & The Brotherhood, samt öppen scen för den som känner sig hugad att greppa micken.

Därutöver lyfter Camilla fram nyheten I Can Jive – Hyllning till en gammal polare. 17 juli ger Jerry Williams band Roadwork tillsammans med gäster som Linda Gail Lewis, Augie Meyers med flera en fyra timmars hyllningsshow till Jerka. Det kommer bli fart och fläkt, lovar Camilla och nämner att det är ett av årets större evenemang.

Musikunderhållning blir det även till räkbuffén som dukas fram varje onsdag under sommaren. Bofors Musikkår och Teachers Blended spelar upp i solskenet i samband med den familjedag och loppis som hålls första maj. Teachers Blended återkommer även vid morsdagsfirandet på uteserveringen samt när det ställs till med stort nationaldagskalas 6/6.
– De blir lite av ett husband, säger Camilla med ett leende. Hon nämner att nationaldagsfirandet kommer bjuda på aktiviteter för hela familjen såsom hoppborg, ponnyridning och musik.

Caféet och campingen, som öppnar redan vid påsk, håller öppet hela sommaren, och står redo att servera såväl glass som sin berömda räksmörgås och mycket annat. Camilla berättar att det brukar vara himla mysig stämning på evenemangen med blandad publik i alla åldrar där såväl campinggäster som besökare som kommer med båt bidrar till gemytet. Många passar också på att boka campingplats i samband med evenemangen, som lockar många nya besökare som tidigare inte besökt Lunedet.

Camilla Hammarbäck påpekar att man beaktar de rekommendationer som ges kring publika sammankomster och följer utvecklingen noga, men att man siktar på att genomföra sommarens evenemang som planerat. Hon lyfter fram att alla evenemang hålls utomhus där det finns stora ytor och  goda möjligheter att hålla avstånd, och det finns möjlighet att beställa sin mat eller fika via en app och få sin beställning utburen till bordet för att undvika köande.

Några höjdpunkter ur programmet:

30/4 Valborgsfirande 
1/5 Familjedag med loppis och musik
31/5 Morsdag med Teachers Blended
6/6 Nationaldagsfirande
19/6 Midsommar 
26-27/6 Countryfestival
11/7 Dansbandskungen
12/7 Bjurtjärns Teaterförening spelar Guldfeber
17/7 I Can Jive – Hyllning till en polare
24/7 Björn Rosenström

Text: Nicklas Remmegård