Crowds of people having fun on a music concert

Ny sommarfestival i karlskoga

Vid månadsskiftet juli-augusti slår portarna upp till en ny festival i Karlskoga. Karlskoga Rock & Bluesförening tillsammans med M.R. Events arrangerar då Karlskoga Summertime Blues & Kids Festival.

Det kommer bjudas på barn- och familjeprogram dagtid, med gratis aktiviteter och fritt inträde. Med det under kvällstid, mot entréavgift, vankas ett antal liveakter med tyngdpunkt mot, men inte uteslutande blues. Det största namnet som kommer agera dragplåster till festivalen är Albin Lee Meldau som inte minst genom sin medverkan i Så Mycket Bättre gjort sig ett namn hos den stora publiken. Ett annat välkänt namn är Bill Öhrström, som ända sedan 60-talet varit en profil på den svenska bluesscenen. Inte minst har han gjort sig ett namn som munspelare, vilket han i egenskap av medverkar på Kents hitlåt Kevlarsjäl. Han har också jammat med Jimi Hendrix och erbjöds när det begav sig platsen som sångare i The Who.
Biljetterna till Karlskoga Summertime Blues & Kids Festival släpps 1 april.

Text: Nicklas Remmegård