Nu närmast kommer ettårsjubiléet att firas den 27 mars och det sker med en hel del aktiviteter, säger Marcus Tikkanen.

Ettårsjubileum med utlottningar och goodiebags

Det började som ett förslag lite på skämt. Marcus och Tony var och hälsade på sin praktikant från Samhall på Team Sportia i Kristinehamn och skojade med ägarna om att de kanske kunde få köpa företaget. Någon månad senare blev skämtet verklighet och nu i mars firar Marcus och Tony ettårsjubileum som nya ägare.

Team Sportia i Kristinehamn har en lång historia bakom sig. Företaget grundades redan 1950 av Arvid Eriksson. 
Sedan har det gått i arv i i tre generationer med Torbjörn och Johan Eriksson i spetsen den sista tiden. Från början etablerades företaget som Arvids Sport och hit åkte kristinehamnsborna om de skulle köpa en ny cykel eller behövde reparera den gamla. Då låg företaget på Velamsgatan men flyttade för några år sedan till nya lokaler granne med Stora Coop och blev en del av Team Sportia.

Marcus Tikkanen och Tony Rioflorido var kompisar sedan länge när de tog över verksamheten. De hade idrottsintresset gemensamt och arbetade också bägge två som områdeschefer på Samhall i Kristinehamn.
Under året som gått sedan de tog över Team Sportia har det varit bråda dagar. De har fått lära sig mer om alla varor i butiken och sett om de behövt anpassa sortimentet efter kundernas önskemål. Butiken hade också ett stort lager av sportutrustning i alla dess former och Marcus och Tony har lagt ner ett omfattande arbete på att minska lagret och anpassa sortimentet.

Vintersäsongen har så här långt inte varit någon lysande affär varken för kristinehamnsbutiken eller någon annan sportaffär.
– Vi har klarat oss väldigt bra ändå. Det kan vi till stor del tacka cykeldelen för. Den svarar för ungefär fyrtio procent av vår verksamhet och eftersom det inte snöat eller varit is och kallt har folk cyklat mer, säger Marcus.

Nu närmast kommer ettårsjubiléet att firas den 27 mars och det sker med en hel del aktiviteter.
– Vi kommer med en rad erbjudanden som 20 procent på allt i butiken utom cyklar och 10 procent på cyklar och cykeltillbehör. De första femtio som handlar för över 500 kronor får varsin goodiebag full med överraskningar och vi lottar även ut en cykel, en treväxlad Skanstull Alva värd 3 995 kronor, även det till de som handlar för 500 kronor eller mer, berättar Marcus.
Under hela dagen finns också flera leverantörer på plats som bjuder både på nyheter inom sportområdet som utlottningar med fina priser.

Text: Björn Hallin
Foto: Leif Andersson