Lotta och Roger Isberg på familjeföretaget Metro Konfektion i Kristinehamn.

Shop-in-shopkänsla lockar allt fler till Kristinehamn

Under årens lopp har intresset för familjeföretaget Metro Konfektion i Kristinehamn blivit allt större. Idag kommer kunderna från hela Värmland och Närke. Inte minst har många karlstadsbor, som tröttnat på urvalet hos de stora kedjorna, hittat till Kristinehamn. 
Nu fyller Metro tio år under ledning av Lotta och Roger Isberg.

Metro har många år på nacken. Butiken drevs under 44 år av Kenneth och Marianne Nilsson men när de med ålderns rätt drog sig tillbaka tog Lotta och Roger över för tio år sedan. Under de här åren har utvecklingen fortsatt i en positiv riktning och inte minst lockas kunderna av det stora sortimentet. 

Butiken har byggts ut så att den är över 1000 kvadratmeter stor. Roger och Lotta har satsat på att bygga upp en ”shop-in-shop”, för att få till en känsla av ett mini-NK. För ett par år sedan utökades butiken då en intilliggande butikslokal togs i anspråk. Här gjorde man i ordning en avdelning för heminredning och den satsningen har slagit väl ut. Här finns flera varumärken som Metro är mer eller mindre ensamma om som exempelvis märket Mateus med handmålat porslin från Portugal, doftljus från Voluspa, Yankee Candle och Wood Wick och muggar och textilier från Pip Studio.
– Något som vi är väldigt stolta över att ha i sortimentet är möbler från välkända Artwood, säger Lotta.

Ute i den stora butiken finns kläder från flera välkända märken och i olika prisklasser. Här går det att hitta skor från Ugg, kläder från Henri Lloyd, Calvin Klein, Morris, Tommy Hilfiger, Superdry & Mouli liksom från Odd Molly, Soya Concept och Barbour. Det senare märket är det inte så många i Värmland som säljer och satsningen på märket har gjort att Metro numera är den största återförsäljaren i Värmland av Barbours kvalitetskläder. På damsidan finns även Busnel, Cappucino och Part Two. Märket Murray är stora på byxor både på herr- och damsidan. De kvinnliga kunderna har ett trettiotal märken att välja bland medan herrarna har ett tjugotal, bland annat Calvin Klein och Matinique.
– Ett nytt märke som vi nyss fått in är italienska Ellese som vi tror mycket på. De är stora på t-shirt och huvtröjor och har verkligt läckra grejer, säger Lotta.

Under årens lopp har kundkretsen blivit större och bland de som kommer in i butiken finns folk från Filipstad, Degerfors, Karlskoga och söderut till Svartå, Gullspång och Mariestad men även från Örebro-området och Hallsberg. Tidigare drog Kristinehamns stora husbilsmässa många kunder men den har nu lagts ner. Kristinehamn är under sommaren ändå en stor husbilsstad och många som kommer hit till sommaren letar sig ner till stan och shoppar. Kunderna från Karlstad har också ökat.

Text: Björn Hallin
Foto: Leif Andersson