Kinder och ansikte kan lyftas utan kirurgi

Men oj då, finns det sådana möjligheter i Karlskoga!
Den reaktionen har Katarina Åkerstedt mött sedan hon flyttade sin verksamhet till nya lokaler på Hotellgatan.
– Tidigare kanske jag inte syntes så bra men nu är det allt fler som upptäcker mitt företag.

Katarina har arbetet som sjuksköterska i tjugo år och under tio år med estetiska injektionsbehandlingar i företaget Looks4u.
Företaget är ingen renodlad skönhetssalong utan arbetar med olika former av injektionsbehandlingar. Den som är trött på kråksparkar runt ögonen, tycker att den arga rynkan i pannan eller har mungipor som ser sura ut – då kan en behandling vara räddningen.
Katarina arbetar både med fillers och Botox.
När det gäller fillers arbetar hon med ett av Europas ledande märken – Stylage. Det får endast används av legitimerade läkare eller sjuksköterskor. Fillern består av hyaluronsyra som är ett kroppseget ämne och även innehåller en naturlig antioxidant som minskar en eventuell svullnad efter behandlingen. Den används för att fylla ut fina linjer, djupare veck och kan även öka volymen i till exempel kinder och läppar.
Katarina har också behandlingar med Botox och den som har missprydande kärlbildningar på till exempel benen kan få en behandling som bleker och minskar blåaktiga kärl. Här behövs det ofta tre behandlingar som sker med en månads mellanrum.
Katarinas nya lokal är godkänd för den här sortens verksamhet och myndigheterna har regelbunden tillsyn så alla kan känna sig säkra. Hon har även tillgång till en legitimerad läkare om det uppstår några problem eller om det behövs någon ordination.
Kundkretsen har under åren varit stabil och efter flytten har fler fått upp ögonen för verksamheten. All behandling sker efter tidsbeställning men Katarina har även öppet varje onsdag mellan halv fem och halv sju på kvällen för de som vill bekanta sig med lokalen och verksamheten.

Text Björn Hallin. Foto Janice Datoo