Storsatsning på gym och paddelhall

Det började 1997 i en liten och sliten källarlokal vid Backaplan i Göteborg. Idag har Nordic Wellness växt till Sveriges största träningskedja. Nu öppnar företaget i Karlskoga och introducerar samtidigt den snabbt växande sporten paddeltennis.

Det har gått fort för Magnus Wilhelmsson som startade Nordic Wellness i den första källarlokalen och utvecklingen fortsätter. Nu öppnar företaget en ny träningshall på Häsängsvägen i Karlskoga. Det är Svenska Hems gamla lokal som byggts om och anpassats för den nya verksamheten.

Byggarbetet har gått till Mörkvikens Byggservice som rivit ut all gammal inredning och byggt upp de nya lokalerna från grunden förutom paddelhallen. Lokalen är på cirka 1 800 kvadratmeter och utrustas med det senaste vad gäller träningsredskap från världsledande leverantörer.
– Vi erbjuder träning i många olika former med gruppträning, styrketräning, ren konditionsträning, personliga tränare. Vi har också ett bra familjekoncept med träning som passar hela familjen, från barn upp till seniorer, säger Magnus.

Under öppningshelgen får de 300 första teckna ett medlemskap för 99 kronor per månad eller ett helt årskort för 999 kronor.
Det som också kommer att dra till sig ett stort intresse är den nya paddelhallen i direkt anslutning till den nya träningslokalen. Hallen får fyra paddelbanor och tillsammans med träningshallen blir lokalytan 3 000 kvadratmeter.
Paddel är en sport som blivit mycket populär. Runt om i Sverige har nya paddelhallar växt upp i snabb takt de senaste åren.

Liknande spel som paddel har spelats sedan början av 1900-talet men den paddeltennis som nu växt sig stark skapades troligen i Mexico 1969.
I mitten på 1970-talet kom sporten till Europa. Sedan 1992 arrangeras världsmästerskap men först 2016 blev ordet paddeltennis erkänt som ett nytt ord i Svenska språkrådets nyordslista.
Sedan några månader tillbaka står en ny paddelhall klar i Karlstad och här har rusningen av spelare varit stor och banorna är bokade hela tiden. Hallen drivs av gamle FBK-spelaren Greger Artursson och allt tyder på att den nya hallen i Karlskoga blir lika populär.
Nordic Wellness har förutom etableringen i Karlskoga också tagit över eller satsat i nya lokaler på fyra platser i Karlstad.
– Vi håller på att titta även på en femte träningslokal men vilken det blir är lite för tidigt att säga, skrattar Magnus Wilhelmsson.

I väntan på den kommer all uppmärksamhet att riktas på den nya anläggningen i Karlskoga för att se till att verksamheten får en bra start. Samtidigt fortsätter expansionen för företaget och om allt går enligt planerna öppnas ett 30-tal nya hallar per år i landet och målet är att verksamheten ska vara uppe i 300 anläggningar 2023. Under förra året öppnades 34 träningslokaler.
Anläggningen i Karlskoga får ett tiotal anställda varav 5-7 heltidstjänster.

Text Björn Hallin. Foton Nordic Wellness