Elina Hjorth på Colluseum Club i Karlskoga är väldigt nöjd med de nya lokalerna på Dalbacksgatan.

Flygande start i nya lokalerna

– Det har verkligen gått jättebra efter flytten. Vi är mer än nöjda, säger Elina Hjorth på Colluseum Club i Karlskoga.
I oktober förra året flyttade gymmet in i nya och mer ändamåls-
enliga lokaler. På kort tid har klubben fått 300 nya kunder.

Det var i slutet av oktober förra året som invigningen skedde i IOS-Els gamla lokaler på Dalbacksgatan.
Tidigare låg gymmet på Järnvägsgatan där utrymmena inte var helt optimala. Verksamheten var utspridd på tre våningsplan och det var lite tungarbetat. De nya lokalerna är lika stora som de gamla men mer funktionella. Nu finns allt koncentrerat på ett våningsplan och det gör att utrymmena kan användas på ett bättre sätt.
– Här ligger vi och kan se ut över E 18, har egna parkeringsplatser och betydligt bättre ytor även utomhus, säger Elina.

Femton miljoner kronor har investerats i de nya lokalerna och pengarna har gått till en uppfräschning av hela huset och en ordentlig upprustning av maskinparken där allt är nytt. Till exempel har de nya Milonmaskinerna fått nya cirklar och en del av de tidigare har flyttats över till Colluseum Club i Degerfors.
Bland nyheterna finns en ny konditionspark med fler löpband, stakmaskiner, crosstrainer, cyklar och roddmaskiner. I den funktionella salen finns nya Assault AirBike som är populära inom cross träning och som ger en högintensiv konditionsträning. Här finns också roddmaskiner och det finns möjlighet att träna med rep och en massa annat.
Till sommaren väntar andra nyheter. På baksidan av lokalen finns det utrymme för ett ordentligt utegym. Hur det ska utformas är ännu inte helt klart men här kommer det att finnas utrustning för den som känner sig manad att träna med traktordäck plus en hel del annat.

Colluseum Club öppnade för 36 år sedan och har idag runt 1 500 medlemmar och aktiviteten är hög. Gymmet har öppet dygnet runt vilket är uppskattat. Även verksamheten i Degerfors har slagit väl ut. Här öppnade man för drygt ett år sedan vilket gjort det möjligt för degerforsborna att träna effektivt på hemmaplan. Anläggningen i Degerfors och Karlskoga drivs gemensamt vilket betyder att många som bor i Degerfors men som arbetar i Karlskoga kan välja att träna på det gym som passar bäst.

Text Björn Hallin
Foto Janice Datoo