En av landets främsta Youtubers, tonsatt poesi och barnkonvention i fokus i vår

Nu till våren kommer Kristinehamns bibliotek erbjuda sina besökare i olika åldrar på varierat och brett utbud av evenemang.

Föreläsningar & digital kunskap
Första föreläsningen i vår är ”Tagga ner – en föreläsning om utmattning” med Erika Bergqvist som berättar om sina erfarenheter av stress, prestation och utmattning. Torsdag 23 januari kl. 18.00.

Vi inleder året med sagostund för barn mellan 3-6 år. Fredagarna 7 februari och 6 mars kl. 10.30.

Hur är det att vara adopterad, leva som mörkhyad i Sverige och att vara född i fel kropp? Onsdag 5 februari kl. 18.30 besöker förra handbollsproffset och landslagsspelaren Loui Sand biblioteket med sin föreläsning ”Mitt liv äger ingen”.

Under våren kan den som behöver stärka sina digitala grundkunskaper få hjälp på biblioteket! Första kurstillfällena är 29 januari.

I februari kommer Youtubern och programledaren Hampus Hedström och berättar om sin uppväxt, hur han började driva företag som 15-åring och hur Youtube-karriären kom att bli ett heltidsjobb. Onsdag 19 februari kl. 18.00.

Barnkonvention i fokus
Lördag 7 mars kl. 11.00 blir det barnteater med figurerna Lika och Olika som tar avstamp i FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen, som från och med i år är svensk lag. Barnteaterföreställningen ”Rätt som det är” bjuder på en upptäcktsfärd med svängig musik och lek men också svåra dilemman.

Under sportlovet träffar ni serietecknaren Esbjörn Jorsäter vars böcker om teckning och bildberättande har sålt över 300 000 exemplar. Esbjörn håller i en serieworkshop måndag 24 februari kl. 14.00-16.00.

Översättarna Anna-Karin Malmström Ehrling och Per Ove Ehrling ger en föreläsning om systrarna Brontë på onsdag 11 mars kl. 18.00 och på vårens Elvakaffe lördag 21 mars kl.11.00 bjuds vi på tonsatt poesi med Linje 3 som framför egna tonsättningar av främst Gustaf Frödings dikter.

På loven finns möjlighet att ”spontanpyssla” och spela brädspel och vi träffas igen med ”Sommarboken” som vänder sig till den som gillar att läsa och träffa kompisar.

Se alla och flera evenemang på
www.bibliotekvarmland.se och www.visitkristinehamn.se