Uppsving för Storfors frikyrkokör

I över 40 år har Paul S Devlin spelat rock. För drygt ett år sedan tog han uppdraget som körledare i Storfors Frikyrkoförsamling.
– Det är en enorm glädje i det här. Folk tror att det är ADHD, men det handlar om att man blir helt uppfylld av musiken, säger han.

Och nog finns det glädje och tryck i sången när kören repeterar en kväll i november, trots att det just denna kväll är lite manfall. Här finns Bengt Sjöberg från Filipstad på orgel och Jussi Käpynen på dragspel. Vanligtvis har man även en kille på trummor och någon som spelar gitarr.
– Det är en glädjekick att få vara med här i kören, säger Jussi, och de övriga instämmer.
Just ikväll finns bland andra Mirjam Haarala, Arja Käpynen, Karin Hellquist, Marielle Gustavsson, Sugar Moon, Väinö Mustapää och Rolf Beckert på plats.
– Vi är väldigt uppskattade i gudstjänsterna och vi har dessutom roligt tillsammans, säger Paul S Devlin.

Några berättar om den fina gemenskap som musiken skapar och man säger att det finns plats för flera i kören som fått ett uppsving det senaste året. Här finns sångare och musiker i alla åldrar – allt från ungdomar till pensionärer.
– Efter en körkväll känner jag mig upplyft. Man får lämna allt annat en stund och bara gå in i musiken, det ger verkligen en inre frid, säger Mirjam.

Kören övar en kväll i veckan och under Centrumfesten i Storfors bjöd de på ett halvtimmeslångt program i Kulturhuset.
Många hade bänkat sig för att få en dos julstämning och det blev långa varma applåder.
– Finns det intresserade personer som funderar på att börja sjunga i kör så har vi plats för flera, säger Paul.

Text & foto: Eva Wiklund