Nya garnbutiken i Karlskoga med mycket färg och mönster

Att starta en egen butik har länge varit Camilla Johanssons dröm. I villan där familjen bott i 26 år med sina barn blev det äntligen verklighet våren 2018, maken Micke som är mycket händig har gjort det mesta av ombyggnaden.

Det som tidigare var ett förråd, nere i källaren, ligger i villaområde Källmossen cirka tio minuter från centrala Karlskoga. Du som bor i Karlskoga känner kanske igen Camilla Johansson som jobbat i charken på Coop Forum i 17 år.
Camilla har i hela sitt liv tyckt om att brodera, virka, sticka och de senaste tio åren har hon sålt sina alster på julmarknader i Karlskoga, i år finns hon på Storegårds julmarknad i Ölsdalen den 30 november.
Nu när stickning blivit så populärt igen och stickintresset tilltalar allt fler i allt lägre åldrar är det härligt med nya initiativ och behovet finns. Ateljé Camilla är återförsäljare av flera kända garnmärken som Järbo, Svarta Fåret, Novita och Garngrossisten.

Slå dig ner vid bordet i butiken, bli bjuden på en kopp kaffe och få inspiration av alla garner och beskrivningar som finns tillgängliga.
På en hylla inne i butiken hittar du handgjorda presenter som du kan köpa till dig själv eller ge bort som present till exempel nu till jul. Camilla åtar sig också uppdrag/beställningar så du får exakt det du vill ha, har du kört fast med din stickning finns hjälp att få.
– Att se kundens glädje och tacksamhet gör mitt arbete så givande, säger Camilla.
Till februari 2020 kommer du att mötas av en utbyggd butik som blivit nästan dubbelt så stor. Nyhet för nästa år är att då kommer det att erbjudas stickcafé, där du kan möta likasinnade.

Text: Ylva Nygell