Tomten hälsar alla välkomna till julmarknad på Kulturcentrum Berget.

Julmarknader 2019

23/11 Julmarknad Motjärnshyttan
23/11 Julmarknad i Bjurtjärn
23/11 Julmarknad i Nordmarks vävstuga
23/11 Julmarknad i Nybble gamla skola
23/11 Julmarknad och tillsammansfika Karlskoga Naturskyddsförening, Vadaregatan 3
23-24/11 Knutsbols Hembygdsgård, Degerfors
24/11 Julmarknad Kristinehamns Hembygdsgård
30/11 Storegårds julmarknad, Ölsdalen
30/11 Julmarknad i Karlslund, Örebro
30/11 Julmarknad Grythyttan
1/12 Julmarknad på 39:ans café, i Karlskoga
1/12 Julmarknad på hembygdsgården Karlskoga, Aggerud
1/12 Skyltsöndag Karlskoga
30/11-1/12 Julmarknad på Alsters herrgård, Karlstad
30/11-8/12 Julmarknad på Kulturcentrum Berget, Degerfors
24/11, 1, 8, 15/12 Julmarknader i Wadköping, Örebro
7/12 Julmarknad i Kväggeshyttan, Storfors
7-8/12 Julmarknad Mariebergsskogen Karlstad
7-8/12 Nora Julmarknad
8/12 Julmarknad i Filipstad på Stora torget
14/12 Julmarknad på Gustafsvik, Kristinehamn
15/12 Julmarknad på Vikegården, Kristinehamn

Julmarknad i Karlslund

Den 30 november hålls den traditionella julmarknaden i Karlslund norr om Örebro. Hos Ovolin i Tegelmagasinet strax söder om herrgården pyntas butiken med julsaker som bidrar till en mysig julstämning. Här kommer tomten på besök och det bjuds både på glögg och pepparkakor. I butiken kan man också få hjälp att slå in julklappar. Ovolins fick första september ny ägare då Maths Anhammer tog över från Leif Eriksson. Carin Moberg arbetar kvar i verksamheten.
Men det är inte bara hos Ovolins som det blir julstämning i Karlslund. Längs vägen upp mot herrgården och uppe på själva herrgårdsområdet ställs ett trettiotal stånd upp där det går att köpa allt från julbockar i granris, kanderade äpplen och julkarameller av olika slag. Här finns också en mängd hantverksprodukter att välja bland.

Julmarknad på Kulturcentrum Berget

Kulturcentrum Bergets traditionella julmarknad pågår i en hel vecka. Den börjar med stor julmarknad lördag 30 november och söndag 1 december och fortsätter under veckan i Veboa för att avslutas med Tomtesmyg den 8 december som arrangeras av Korpen.
Under första helgens lördag hälsar tomten på med sina tomtenissar. Han kommer från Kristinehamn med tåg och anländer till Degerfors station vid 14-tiden. Där hämtas han med häst och vagn för färden upp till Berget där han tar emot barnens julklappsönskemål. Ateljéerna, butikerna, handelsboden och hantverkarna har öppet och många marknadsstånd finns utomhus. Inomhus är Veboa fylld med hantverksbord som kommer att finnas på plats under båda helgerna samt under hela veckan utom måndag 3 december.
Ponnyridning för barnen kommer att finnas både lördagar och söndagar båda helgerna. Sista söndagen 8 december blir det
Luciatåg till häst. Alla barn som vill får vara med.
Berget har en magisk julstämning i vintermörkret upplyst med alla sina ljus. Här går det att njuta av café Bergets onödigt goda läckerheter och prova lyckan bland lotteristånden. I Tipin serveras kolbullar båda lördagarna.