Smaka på Värmland

Den stora värmländska matfestivalen som arrangeras den 28 – 29 september 2019, på Gustafsviks herrgårdspark strax utanför Kristinehamn får besök av kocken och tidigare Robinssonvinnaren Alexandra Zazzi. Hon lagar mat från scenen med mat från de värmländska utställarna. Det är lätt att följa med i vad hon gör med hjälp av skärmar och en kamera som även filmar i kastrullen. Efter hennes matlagande har ett fåtal även chans att smaka vad hon har lagat.

Alexandra Zazzi blev känd för svenska folket när hon som första kvinna tog hem segern i TV-programmet ”Expedition Robinson”. Alexandra är författare till flera olika kokböcker. Hon har även deltagit i olika andra TV-program, och lett matprogrammet Köket på TV4. Hon talar om mat och kultur med inriktning på vad som sker vid Medelhavet.

Alexandra Zazzi är italienskättad, därav efternamnet och intresset för italiensk matlagningskonst. Född i Sverige men flyttade till pappas hemland Italien innan hon som tvåspråkig 11-åring återvände till de svenska rötterna. Uppväxten i Italien, där maten spelar en central roll i vardagslivet, betydde förstås mycket för det tidigt väckta maktintresset. Men klick sa det först när hon som 15-åring ägnade sommarlovet åt att steka hamburgare på Clock och insåg att hennes framtid fanns i restaurangbranschen. Hon tilltalades av den speciella atmosfär av positiv stress som finns i branschen och att man presterar hela tiden någonting och får snabba resultat.

SMAKA PÅ VÄRMLAND 28-29 september
Se hela programmet på :

www.smakapavarmland.com

av Linnéa Palmqvist Turistintendent. Kristinehamns turistbyrå