PRATO Mörkgrå – ett sammetslent, sidenmatt kök med värme och attityd från Kvik.

Starka kökstrender – färg, form och hållbart!

Vilka är de hetaste kökstrenderna just nu? Under 2019 har vi sett ett tydligt trendskifte. Att välja långsiktigt och ärliga material ligger helt rätt i tiden! Under året som gått har det blivit allt viktigare med en hållbar livsstil, vilket vi kommer att se tydligt i flertalet kökstrender för 2020.

Efter att inredningstrenden i köket stått stilla i ett antal år med vita och minimalistiska kök, kommer nu mer färg och vackra trämaterial.
Känslan är varm och inbjudande, med matta, gärna lite mörkare, färger och modiga, men traditionella inslag.
Kulörer som gröngrått, grönt, blått, grått och svart är dominerande färger.
Genom att ta in jordnära toner och träslag i köket skapas en känsla av harmoni med naturen. Vi ser en blandning av olika nyanser och material som går lite ton i ton. En mix där modern design möter naturen.

Att prata trender i kökssammanhang handlar om att göra egna trygga och långsiktiga val, snarare än vad som anses rätt eller fel. Det handlar framförallt om det personliga uttrycket.
Logistik och planering står som alltid i centrum och innovationer som förenklar vardagen på ett snyggt sätt.
Miljöfrågorna är högaktuella och ökar stadigt i intresse. Sopor och sopsortering ligger i stort fokus. Idag vill vi agera miljövänligt och vi väljer det bättre miljövalet när vi får tillfälle till det.

– Köket är fortfarande ett skrytrum, men istället för att visa upp vår fina teppanyakihäll eller sous vide-maskin vill vi visa upp vårt miljöengagemang, säger Stefan Nilsson, en av Sveriges vassaste trendanalytiker inom design och inredning, han fortsätter:
– Det innebär att vi vill visa vad som finns i köket, dvs själva matprodukterna.
– dyra, medvetna ekologiska produkter. Därför kommer vi att få se fler köksluckor i glas och de 1950-talsaktiga plåtburkarna i köket byts ut till glasburkar där innehållet syns.

Att fundera över vilka eventuella behov man har i köket – nu, precis som framöver, handlar om en högaktuell hållbarhetsfråga som är helt rätt i tiden.